Тотнъм наказа Манчестър Юнайтед в самия край, за да завърши 1:1 срещата между двата тима на „Уайт Харт Лейн“. Робин Ван Перси откри за „червените дяволи“ още през първата част, но Клинт Демпси материализира по-добрата игра на лондончани в 93-та минута.

„Шпорите“ имаха един гол от началото на сезона, вкаран в последните десет минути, но днес в Лондон наказаха Юнайтед с това, в което лидера в Англия е най-добър. Домакините почти през целия мач водеха играта. Селекцията на сър Алекс Фъргюсън реализира попадението си от едно от много малкото положения, които създадоха. През повечето време на срещата пък играта се водеше в половината на гостите.

Имаше сериозни притеснения дали двубоят трябва да стартира заради лошото време в Лондон и обилния снеговалеж. В крайна сметка Крис Фой прецени, че теренът позволява провеждането на срещата.

Скот Паркър записа своя първи мач като титуляр от април за Тотнъм, като започна със Стивън Коулкър в средата на терена. Коулкър пък зае мястото на Ян Вертонген.

Сър Алекс реши да остави Уейн Рууни на пейката, като в атаката на тима започнаха Робин Ван Перси, Шинджи Кагава и Дани Уелбек.

ВИДЕО: Тотнъм наказа пасивния Юнайтед в края

източник: Reuters

Юнайтед откри резултата в 25-та минута след страхотна атака. Уелбек намери добре Клевърли отдясно, който центрира към далечната греда, където с глава Ван Перси стреля отлично и вкара за 1:0.

ВИДЕО: Тотнъм наказа пасивния Юнайтед в края

източник: Reuters

До попадението, както и след него обаче „червените дяволи“ не създадоха нищо запомнящо се в атака, въпреки че през второто полувреме в игра се появиха Антонио Валенсия и Уейн Рууни. Все пак, Рууни имаше сериозни претенции за дузпа, когато бе свален в 60-та минута в наказателното поле от Стивън Коулкър.

ВИДЕО: Тотнъм наказа пасивния Юнайтед в края

източник: Reuters

Давид Де Хеа, от друга страна, трябваше на няколко пъти да показва класа и да разчита на късмета при някои от пропуските на Клинт Демпси и Джърмейн Дефоу.

Именно испанският страж обаче не игра добре в края на срещата, когато падна голът за Тотнъм. В 92-та минута последва центриране в наказателното поле на „червените дяволи“, Де Хеа не изби добре, топката отиде в Аарън Ленън, който намери Демпси, за да може последният отблизо без проблем да вкара за 1:1.

Във временното класиране Юнайтед остава лидер с 56 точки – но вече на 5 точки пред Сити. Тотнъм е 4-ти с 41 точки.