Тотнъм и Евертън направиха сериозна услуга на Челси в борбата за място в Шампионска лига през следващия сезон. Двата тима завършиха наравно 2:2, като по този начин най-доволни могат да се окажат „сините“ от „Стамфорд Бридж“, ако разбира се възпитаниците на Рафаел Бенитес успеят да победят гостуващия Съндърланд по-късно днес.

Двубоят на „Уайт Харт Лейн“ започна отлично за домакините, като Емануел Адебайор даде преднина на „шпорите“ още в първата минута. Липсата на звездата Гарет Бейл обаче, оказа своето влияние върху представянето на Тотнъм.

Бойкият тим на Дейвид Мойс бързу успя да се върне в мача. В 15-ата минута, гостите от Ливърпул съумяха да изравнят чрез английския национал Фил Йегиелка. Бранителят успя да засече с глава центриране от корнер за 1:1. При такъв резултат завърши и първата част.

Второто полувреме стартира с натиск на гостите, който даде резултат само след осем минути игра. След ужасяваща грешка в отбраната на Тотнъм, Миралас пое топката и с лекота премина покрай няколко бранители на домакините, за да отправи точен удар по диагонала отдясно за 2:2.

В крайна сметка тимът на Андре Вилаш-Боаш се добра до точката три минути преди последния съдийски сигнал. Емануел Адебайор бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, стреля, но в левия страничен стълб на вратата. За негово щастие обаче, топката попадна в притичалия Гилфи Сигурдсон, който на празна врата реализира.

Така двата има запазват временното си класиране. Тотнъм остава трети с актив от 58 точки, докато Евертън шести с 52. Ако по-късно днес Челси успее да вземе домакинството си на Съндърланд ще измести Тотнъм в подреждането.


szólj hozzá: Tottenham vs Everton 2:2 GOALS HIGHLIGHTS