Съндърланд и Мидълзбро завършиха 1:1 на „Стеидиъм ъф Лайт“ в здрава битка от 4-ия кръг за ФА Къп. След хикса двата отбора ще трябва да преиграят срещата, като този път домакин ще бъде Боро на 8 февруари.

Гостите поведоха с красив гол още в 16-та минута. Джон О'Шей се опита да изчисти една топката в наказателното поле с глава, бранителят обаче не се справи добре, а от въздуха Бари Робсън разстреля Симон Минолет.

До почивката двата отбора хвърлиха много сили и показаха вдъхновена и равностойна игра, но до ново попадение не се стигна.

С началото на втората част на терена се появи Фрейзър Кембъл, който замени Конър Уикъм. Именно Кембъл вкара изравнителното попадение в 59-та минута. Гостите сбъркаха в отбрана, Джеймс МакЛийн пое топката, след което намери Кембъл, а той се разписа за 1:1. С този гол пък нападателя сложи край на суша от 500 дни без попадение на сметката си.

До края на срещата не паднаха повече голове и така в края на следващата седмица двата тима ще се срещнат отново на „Ривърсайд“.