Суонси спечели Купата на Лигата за първи път в историята си. „Лебедите“ не оставиха никакъв шанс на Брадфорд като го биха с 5:0 пред пълните трибуни на „Уембли“.

По два гола за историческия успех вкараха Нейтън Дайър и Джонатан Де Гузман, а едно добави Мичу. Тимът от Висшата лига направи изключително силен мач, а Брадфорд, който за да стигне до финала се бе справил с три тима от елита на Англия, не успя и за момент да се противопостави на тима от Уелс.

Суонси откри резултата в 16-та минута. Нейтън Дайър вкара от близо за 1:0, след като засече отбитата топка от вратаря Мат Дюк след прецизен удар на Мичу.

Още преди почивката селекцията на Михаел Лаудруп удвои преднината си. В 40-та минута след отлична атака, топката отиде в Мичу, който с прецизен удар от близо, между краката на бранител на Брадфорд не остави шанс на вратаря на Дюк.

Само три минути след почивката, в 48-та, Соунси реши мача. Отново Нейтън Дайър бе точен за класическото 3:0.

Любопитен момент се разигра след малко по-малко от час игра. Стражът на Брадфорд Мат Дюк фаулира в наказателното поле Де Гузман в 56-та минута. Вратарят бе изогонен с червен картон, а Суонси получи правото да изпълни дузпа. Дайър пожела да изпълни 11-метровия наказателен удар, за да оформи своя хеттрик. Дузпата обаче бе срещу Де Гузман и именно той я изпълни, след няколко минути на разправии между двамата. В крайна сметка Де Гузман вкара хладнокръвно за 4:0.

В самия край на двубоя Де Гузман оформи крайното 5:0, като това бе най-малкото, с което Брадфорд се отърва.