Изминалият седми кръг във Висшата лига предложи много емоции на привържениците на Ливърпул и Тотнъм, макар и те да бяха на различни полюси. Докато на „Анфийлд“ мърсисайдци се скъсаха да пропускат срещу дефанзивно настроеният тим на Стоук, то Тотнъм отново погледна смело към топ 4 след домакински успех с 2:0 над Астън Вила.

В центъра на събитията отново попаднаха големите звезди на двата тима – Луис Суарес и Гарет Бейл, но не с футболните, а с актьорските си умения. И докато репутацията на уругваецът отдавна върви пред него, то за уелския национал това бе рядка гледка.

Звездата на „червените“ видя, че неговият тим трудно ще стигне до гол срещу играчите на Тони Пюлис и затова даде всичко от себе си в отчаян опит да спечели дузпа. Резултатът бе повече от комичен, а след мача Пюлис определи постъпката му като „недостойна“ за професионален футболист.

В Лондон пък Бейл пък опита да заработи червен картон на противниковия вратар Брад Гузан, който излезе да го пресрещне извън наказателното поле. Изпълнението му обаче по-скоро би заслужило „Оскар“, отколкото за пряк свободен удар.