Стоук Сити победи с 2:0 тима на Манчестър Юнайтед в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига и тъмните облаци над наставника на "червените дяволи" станаха доста гъсти. Попаденията за успеха на "грънчарите" реализираха Боян Къркич в 19-ата минута и Арнаутович в 26-ата минута на срещата.

В 8-ата минута защитниците на Стоук върнаха доста силно топката към Бътланд, но опасност за вратата на домакините нямаше. 

Стоук Сити откри резултата в 19-ата минута, след като Глен Джонсън се възползва от грешка на Депай и подаде на Боян Къркич, който матира вратата на Де Хеа. Седем минути по-късно след изпълнение на свободен удар за игра с ръка на Ашли Йънг, топката се удари в стената и попадна в Марко Арнаутович, който с феноменален удар матира за втори път стражът на Юнайтед.

Малко преди края на първото полувреме Арнаутович пропусна да направи резултата класически, след като ударът му мина встрани от вратата.

На почивката в игра влезе Уейн Рууни, който беше на резервната скамейка в началото на двубоя, но и неговата поява не донесе необходимата острота в редиците на гостите. В 64-ата минута Фелаини получи топката в изгодна позиция, но Бътланд се прояви като герой и спря удара на футболиста на Юнайтед, чиито удар беше от няколко метра.

Десет минути преди края на двубоя Къркич опита удар, но Де Хеа се справи. Марсиал имаше чудесна възможност да намали резултата в 85-ата минута, но Бътланд отново разочарова футболиста на "червените дяволи".В добавеното време на двубоя Хуан Мата стреля добре след пас на Рууни, но Бътланд отново беше на мястото си.

След това поражение Юнайтед е на 6-ата позиция с актив от 29 точки, но и мач повече. Стоук вече е на 8-ата позиция с актив от 26.  Така "червените дяволи" записаха трето поредно поражение във Висшата лига, след загубите от Борнемут и Норич.