Отборът на Спортинг Лисабон взе минимална преднина в първия осминафинален мач от Лига Европа срещу английския Манчестър Сити. На своя „Жозе Алваладе“ домакините се наложиха с 1:0, а победният гол за португалците реализира Шандао в началото на второто полувреме.

През първата част домакините бяха по-активният тим на терена, който по-често гледаше към противниковата врата. До почивката футболистите на Спортинг имаха няколко добри ситуации за гол, но стражът на гостите Джо Харт бе на мястото си и успя да запази вратата си суха. Възпитаниците на мениджъра Роберто Манчини предимно се защитаваха и рядко създаваха интересни положения пред вратата на „зелено-белите“.

Всичко по-интересно в мача се случи през второто полувреме на двубоя, когато падна и единствения гол в срещата. Той дойде още в 51-ата минута. Домакините стигнаха до пряк свободен удар леко вляво от вратата на Харт. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Шандао овладя и стреля незабавно. Английският страж успя да избие топката, но тя отново попадна в краката на бранителя, който запази хладнокръвие и с пета от близко разстояние вкара коженото кълбо в мрежата.

Попадението определено раздвижи допълнително играта, като гостите започнаха по-настоятелно да поглеждат към вратата на Спортинг. И двата тима имаха отлични възможности за гол, като най-чистите дойдоха в продължението на срещата. Първо Кун Агуеро имаше прекрасен шанс, но ударът му бе блокиран, а аржентинецът претендира за дузпа. В ответната контраатака домакините можеха да отбележат ново попадение, но центриране отдясно не бе засечено от нападател в зелено-бяло.

Така Спортинг успя да вземе минимална преднина преди реванша между двата тима на „Итихад“ следващата седмица.


szólj hozzá: SPO vs MCC | 1-0 Xandao