Отборът на Манчестър Сити направи сериозна заявка за шампионската титла в Англия, побеждавайки Тотнъм Хотспър с 3:2 на своя стадион „Итихад“. Кандидат-шампионът се наложи с 3:2, като победният гол за „гражданите“ дойде от дузпа в продължението на срещата.

С този успех възпитаниците на Роберто Манчини дръпнаха с шест точки пред прекия си конкурент Манчестър Юнайтед, който по-късно тази вечер излиза срещу Арсенал в дербито на кръга.

Всички голове в срещата паднаха след почивката. Домакините откриха резултата в 56-ата минута след перфектна атака. Давид Силва пое топката в центъра на терена и изведе по чудесен начин Самир Насри фронтално срещу стража, а френският нападател не срещна трудности да се разпише след мощен шут.

Само ти минути по-късно Джолеън Лескът покачи на 2:0 за домакините след безобразна грешка на Скот Паркър. Халфът не успя да се намеси адекватно след центриране от корнер, Лескът притича и въпреки падането си на земята успя да добута топката зад голлинията.

Отговорът на Тотнъм обаче дойде твърде бързо. Въпреки двата гола в мрежата си, гостите не се смутиха и съумяха да изравнят резултата само в рамките на четири минути. Първо Джърмейн Дефоу намали за 1:2 в 61-ата минута, а Гарет Бейл направи 2:2 в 65-ата.

Всичко в мача бе решено в продължението на срещата. Първо Джърмейн Дефоу направи уникален пропуск, след като не успя да засече добре топката на метър от вратата и стреля в аут. Секунди след пропуска на нападателя, Марио Балотели е съборен в наказателното поле от Ледли Кинг, а главният арбитър Хауърд Уеб не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Балотели, който стреля хладнокръвно, за да подари победата на своя тим.


szólj hozzá: Man City 1-0 Tottenham


szólj hozzá: Lescott 2-0 City-Tottenham


szólj hozzá: Defoe 2-1 City-Tottenham


szólj hozzá: G.Bale City 2-2 Tottenham