Отборът на Блекбърн Роувърс шокира тима на Арсенал, изхвърляйки го от турнира за Купата на Футболната асоциация. В мач от петия кръг на елитната надпревара, момчетата на Майкъл Апълтън се наложиха с 1:0, а в герой за Роувърс се превърна Колин Казим Ричардс, който реализира единственият гол в мача. Блекбърн отстранява Арсенал от този етап на турнира за втори път, след като го направи и през 2007 година. Това е първият път в турнира, в който Арсенал, под ръководството на Арсен Венгер, отпада от по-нискоразреден тим.

Очаквано домакините от Арсенал бяха далеч по-активният тим на терена, но блестящата игра в отбрана на гостите и решителните намеси на вратаря на Блекбърн Джейк Кийн, отказаха „артилеристите“ за нещо повече в този двубой.

Жервиньо пропусна най-добрата ситуация за домакините през първото полувреме, а през втората част Томаш Росицки нямаше късмет и стреля в гредата. Решителният момент в срещата дойде в 72-ата минута, когато удар на Мартин Олсон бе отразен от стража на домакините, топката попадна в Казим Ричардс, който без забавяне стреля, коженото кълбо тупна и се отклони в левия страничен стълб на вратата преди да влезе в мрежата. Само минута по-рано, наставникът на домакините извърши цели три смени в състава си.

В заключителните моменти на мача, футболистите на Арсенал осъществиха стихиен натиск, но самопожертвувателната игра на гостите даде резултат и успяха да запазят преднината си до края.

След отпадането си от ФА Къп, единственият шанс Арсенал да прекъсне осемте години без трофей, е Шампионската лига, където „артилеристите“ ще имат тежка задача срещу Байерн Мюнхен.


szólj hozzá: Arsenal vs Blackburn 0:1 MATCH HIGHLIGHTS

По-рано днес, място на четвъртфиналите в турнира намери тима на Милуол, който разби с 3:0 като гост тима на Лутън Таун. Барнзли също продължава напред след 3:1 над МК Донс. По-късно днес е двубоят Олдъм – Евертън.