Португалия и Бразилия направиха изключително слаб като футболни достойнства мач и след 0:0 двата отбора продължиха към осминафиналите на Световното първенство. След последния двубой от Група G, „селесао” излизат от потока на първо място, а Кристиано Роналдо и компания на второ.

„Бразилците на Европа” и оригиналните бразилци от Латинска Америка показаха, че вместо да играят красиво и атрактивно, 90 минути могат да не спират да се ритат и да се блъскат.

Двубоят бе изключително груб. През първото полувреме главният съдия Бенито Арчундия показа общо седем жълти картона, от които четири за играчите на Карлош Кейрош.

Тон за некоректната игра дадоха Фелипе Мело и Пепе. Двамата на няколко пъти си влязоха изключително остро и съответно бяха декорирани в жълто. Наставникът на „кариоките” Карлос Дунга пък предусети, че може да изгуби своя играч и го замени още преди почивката.

Много силен мач за Португалия направи Роналдо, който заслужено бе обявен и за играч на двубоя. Въпреки това, той и неговите съотборници не успяха да реализират гол във вратата на Жулио Сезар.

Може би най-сериозния пропуск за европейците дойде в средата на второто полувреме, когато звездата на Реал Мадрид проби по дясното крило, Лусио му изби, но топката отиде в наказателното поле към Раул Мейрелеш. Последният не успя да преодолее Сезар, а след като стражът изби в корнер, Мейрелеш стъпи върху гърба му. В крайна сметка вратарят получи медицинска помощ и продължи срещата.

Бразилците пък имаха отлична възможност да поведат в резултата през първото полувреме. В 30-та минута топката стигна до Нилмар след отлична атака, нападателят стреля от малък ъгъл, Едуардо изби, а топката срещна напречната греда.

През второто полувреме играчите на двата отбора не получиха повече жълти картони, но грубата игра продължи. В крайна сметка, двубоят завърши при нулево равенство.

В другата среща от Група G Кот Д'Ивоар победи с 3:0 Северна Корея. Дидие Дрогба и компания завършват на трето място, докато КНДР остават на последна позиция.

Така, Бразилия чака втория от Група H, а Португалия – първия. По всяка вероятност и двата отбора стискат палци да се разминат с Испания.