Бившата плеймейтка Сибил Данинг обича футбола и смята да го докаже като купи четирикратният шампион на Англия Шефийлд Уензди. Култовият клуб от Острова загуби някогашния си блясък и вече е в Лига 1 – третото ниво на футбола в страната.

„Шефийлд Уензди е един от най-известните имена в английския футбол и, въпреки че в последните години падна надолу, искаме да му върнем енергията, за да се изкачи отново в Премиършип“, заяви 64-годишната дама.

Историята на Данинг е доста интересна. Швейцарката е обучена медицинска сестра, но в края на 60-те години решава да се пробва в шоу бизнеса. Като актриса в еротични комедии тя се превръща в икона на еротичните филми, а освен това се изявява като гол модел. През 1983-а на 36 години пък блондинката попада на корицата на Плейбол. От края на 80-те години тя ръководи собствена фирма за филмова продукция.

Нейният съпруг – милионерът Хорст Ласе също иска да инвестира в клуб в Англия. „Търсихме английски отбор със силна база от фенове и голям потенциал“, обясни Данинг.

Тя вече има известен опит в спорта, след като преди няколко години опипва почвата в немския хокей на лед. През 2002-а Данинг и Ласе искат да се включват като акционери в отбора на Рийзерзее. Те обаче са разочаровани от клубния мениджър и се оттеглиха през 2003-а, а клубът трябваше да обяви несъстоятелност.

Вие пък може да видите как е изглеждала Сибил Данинг през 1984 година: