Панатинайкос направи равенство 1:1 у дома с Тотнъм в мач от втория кръг на Група J на Лига Европа и събуди неприятни гръцки спомени за шпорите от миналата година.

През миналия сезон тимът от Лондон бе в една група с ПАОК Солун, като първо направи 0:0 на стадион Тумба, а след това и падна от солунчани на Уайт Харт Лейн с 1:2 и отпадна още в груповата фаза, като напред се класираха именно гърците, като победители в потока, и вторият Рубин Казан, а Тотнъм остана на третото място, изпреварвайки в класирането само аматьорите от Шамрок Роувърс.

Днешният мач в Атина се игра на почти празния Олимпийски стадион Спирос Луис, за разлика от повечето мачове на ПАО в Европа, в които детелините имат завидна подкрепа от лудите си фенове.

Тимът на Андре Вилаш-Боаш поведе в 35-ата минута, когато получи правото да изпълнят според фаул встрани на наказателното поле, Том Хъдълстоун центрира и в пеналта централният бранител Майкъл Доусън се разписа с глава.

Панатинайкос стигна до равенството 13 минути преди края, когато десният бек Йоргос Сейтаридис изведе с отличен пас Точе, който надбяга английската отбрана и с удар по тревата отблизо плъзна топката зад гърба на вратаря Юго Лорис за крайното 1:1.


szólj hozzá: ???????????? 1-1 ??????? G

В другия мач от групата Лацио победи с 1:0 у дома словенския шампион Марибор с 1:0 с гол на новото попълнение Едерсон и оглави временното класиране с актив от 4 точки.

Небесносините за трети път през този сезон бият отбор от Словения в турнира, след като в плейофите спечелиха две победи срещу изхвърлилия ЦСКА от Лига Европа тим на Мура.

В първите минути на Олимпико двата тима си размениха по един удар в гредите, а римляните вкараха в 25-ата минута, когато Ернанес изведе сънародника си Едерсон и дошлият през лятото от Лион полузащитник се разписа, но попадението бе отменено поради засада.

В 30-ата минута Антонио Кандрева опита хубав прехвърлящ изстрел, но вместо да даде преднина на Лацио, за втори път в мача нацели гредата. В 56-ата Таварес можеше да отбележи за Марибор след центриране от ъглов удар, но ударът му отблизо не успя да попадне в мрежата на Бицари.

Орлите поведоха в 62-ата минута, когато Серджо Флокари овладя технично в наказателното поле на словенците и стреля силно, вратарят Ясмин Ханданович спаси удара му, но в пеналта бразилецът Едерсон се пребори за избитата топка и вкара за 1:0.

В 76-ата Флокари се откъсна сам срещу стража на гостите и бе повален в наказателното поле от Йован Видович, за което бе отсъдена дузпа, а бранителят получи червен картон. Ернанес стреля от бялата точка, но шутът му бе спасен от Ханданович, който е братовчед на вратаря на Интер Самир Ханданович и резултатът се запази 1:0 до края.

В следващия кръг на 25 октомври Лацио гостува на Панатинайкос, а вторият във временното класиране Марибор е домакин на Тотнъм.

Класирането в Група J на Лига Европа след втория кръг:

1. Лацио 4 точки

2. Марибор 3

3. Тотнъм 2

4. Панатинайкос 1