Манчестър Сити загуби с 1:2 от новия отбор на Тиери Анри – Ню Йорк Ред Булс в контрола, част от турнето на тима в Америка.

Със сигурност с най-лоши спомени от мача ще остане левият бранител на Сити Уейн Бридж, който цял мач бе тероризиран от много бързия Дейн Ричардс. Именно заради Бридж падна и първият гол в мача, като това не е добър знак за бившия английски национал, чието бъдеще не е никак сигурно след купуването на Александър Коларов от Лацио.

Още в 7-та минута Ричардс премина като на шега през Бридж и подаде към Макумба Канджи, който без проблеми реализира от близката греда за 1:0.

Високите температури не позволиха на Сити да покаже добра игра и в големи периоди от мача, „гражданите” бяха сериозно надиграване от своя съперник, като сред най-активните бе Тиери Анри.

Все пак, Сити стигна до равенството в 55-та минута, когато младият защитник Грег Кънингам подаде към Жо, който с удар в горния ъгъл реализира за 1:1.

Най-добрият на терена Дейн Ричардс донесе победата за своя отбор със страхотен удар от 15 метра, който остана неспасяем за резервния вратар на Сити Стюърд Тейлър.

Съставът на Ман Сити: Харт (45’ Тейлър), Мее (62’ Туре), Боята (62’ Лескът), Онуоха, Бридж (81’ Сабалета), Кей (81’ Бекъми), Айрлънд (46’ Кънингам), Туте, Чуймени-Нимели, Жо (62’ Джонсън), Адебайор.