Кризата в Ливърпул продължава с пълна сила, въпреки смяната на властта на „Анфийлд”. Пред погледа на новия собственик Джон Хенри, „червените” бяха надиграни от градския си съперник Евертън с 0:2 на стадион „Гудисън парк”. Головете за „карамелите” бяха дело на Тим Кейхил и Микаел Артета, съответно през първото и второто полувреме. След тежката загуба тимът на Рой Ходжсън остава в зоната на изпадащите. След осем кръга във Висшата лига, Ливърпул има едва шест точки в актива си при голова разлика 7:13. Единственият тим с по-слаби показатели от мърсисайдци в момента е съставът на Уест Хем, който е допуснал три гола повече и заема последното 20-то място във временното класиране.

Отборът на домакините от Евертън бе далеч по-добрия тим на терена почти през целия мач, като Ливърпул се опита да направи хаотичен натиск едва в последните минути на срещата. Той обаче не доведе до нищо, освен няколко анемични удара към вратата на Тим Хауърд. Въпреки завръщането на Фернандо Торес след контузия, в нападение „червените” действаха твърде хаотично, а в отбрана, където отсъстваше Глен Джонсън, бранителите позволяваха да бъдат преодолявани по елементарен начин.

Първият гол в срещата дойде в 34-ата минута. Младокът Сиймъс Колман проби отлично по десния фланг, подигравайки се с двама бранители на гостите и успявайки да подаде прецизно на непокрития Тим Кейхил, който с мощен шут от няколко метра нямаше как да пропусне срещу Пепе Рейна.

Веднага след подновяването на играта през втората част, Евертън нанесе своя решителен удар чрез Микаел Артета. След нова колективна грешка в защитата на Ливърпул, топката бе изчистена пред наказателното поле, а Артета с мощен изстрел покачи на 2:0.

Новото поражение на Ливърпул поставя под сериозен въпрос бъдещето на мениджъра Рой Ходжсън начело на клуба. Въпреки че новият собственик на клуба Джон Хенри първоначално гласува доверие на специалиста, нищо чудно в най-скоро време ситуацията да се промени коренно.