Ливърпул направи грешна стъпка в 11-ия кръг на Висшата лига, след като на своя „Анфийлд“ не супя да победи новака Суонзи Сити. Въпреки първоначалните очаквания за лек мач и изразителна победа, типично в свой стил мърсисайдци пропиляха отлична възможност да прибавят нови три точки в актива си, завършвайки 0:0.

Това бе първи двубой между Ливърпул и Суонзи на „Анфийлд“ от почти 22 години, когато в мач за Купата на Англия, мърсисайдци размазват своя противник с 8:0.

Най-чистият шанс за Ливърпул бе още седмата минута, когато от пет метра нападателят Анди Керъл нацели напречната греда, вместо да даде преднина на домакините. Гостите от Суонзи също имаха своите шансове, но късметът не бе на тяхна страна.

Така Ливърпул записа трето поредно равенство като домакин в лигата и увеличи серията си без загуба на осем двубоя.

Издънката на „мърсисайдци“ пък позволи на Арсенал да изравни „червените“ по точки на шестото място. „Артилеристите“ записаха безпроблемен успех над Уест Бромич Албиън с 3:0. Робин Ван Перси даде преднина на домакините в 22-ата минута, а Томас Вермаелен и Микаел Артета оформиха крайното 3:0.

След изиграването на днешните мачове лидер във временното класиране продължава да бъде Манчестър Сити, който е и с двубой по-малко, следван от Манчестър Юнайтед. Следват отборите на Нюкасъл, Челси и Тотнъм, докато Ливърпул и Арсенал заемат съответно шесто и седмо място с равен брой точки – 19.


szólj hozzá: A1-0W
szólj hozzá: A2-0W
szólj hozzá: A3-0W