Скромният тим на Олдъм продължава с отличното си представяне в турнира за Купата на Футболната асоциация. След като отстраниха Ливърпул в предишния кръг, днес „совите“ се добраха до преиграване срещу другия гранд от Мърсисайд – Евертън.

След невероятна драма на „Боундари Парк“, домакините стигнаха до 2:2 с буквално последния удар в мача. Отново в герой за тима на временния мениджър Тони Филискърк, който наследи напусналия Пол Диков, се превърна таранът Мат Смит, който с глава заби топката в мрежата на Тим Хауърд в последната минута от 4-минутното продължение.

„Совите“ поведоха в резултата след перфектно организирана контраатака в 15-ата минута на срещата. След неумела изява на Лиън Осман, Лий Крофт пое топката в центъра на терена и бързо напредна по дясното крило откъдето центрира прецизно към Джордън Обита, а за полузащитник не остана нищо друго освен да прати топката в мрежата.

Гостите от Ливърпул се върнаха в мача с попадение на Виктор Аничебе в 24-ата минута. Въпреки изравняването, футболистите на Олдъм продължиха да играят вдъхновено и отново Обита имаше прекрасен шанс да изведе тима си напред, но Тим Хауърд спаси.

Само три минути след подновяването на играта през второто полувреме, тимът на Дейвид Мойс направи пълен обрат. Влезлият на почивката Кевин Миралас центрира прецизно в малкия пеналт, където Фил Йегиелка с глава се разписа. Бранителят бе видимо фаулиран, но успя да прати коженото кълбо в мрежата.

В заключителните минути на срещата дойде и истинската драма в мача. След няколко уникални шанса на Рой Симпсън, който на два пъти пропусна сам срещу Хауърд, в герой за домакините отново се превърна Мат Смит, който до днес се възстановяваше от травма, получена в мача с Ливърпул.

След два поредни корнера, при които се включи и вратарят на домакините Дийн Бузанис, „совите“ успяха да се доберат до равенството, което им осигури поне още един двубой в турнира, който ще се играе на „Гудисън Парк“ на 27-ми февруари.

До този момент в следващата фаза на турнира продължават още Милуол, Блекбърн и Барнзли.


szólj hozzá: Oldham vs Everton 2:2 MATCH HIGHLIGHTS