Арсенал получи неприятна изненада в мача 37-ия кръг във Висшата лига, след като се препъна на своя „Емирейтс“ за 3:3 срещу Норич. Така, „топчиите“ изпуснаха отлична възможност да стъпят здраво на 3-то място в подреждането, което дава право на участие в Шампионската лига. Преките конкуренти на „артилеристите“ Тотнъм и Нюкасъл са с мач по-малко и вече изостават на две точки. Така, с един кръг до края, селекцията на Арсен Венгер има реална опасност да остане на 5-то място и да се размине с най-силния клубен турнир в Европа през следващия сезон.

Близо 60 000 зрители видяха два обрата, за да може двата тима да разделят по точка в срещата.

Арсенал излезе със същия титулярен състав, който завърши 1:1 със Стоук Сити, докато Норич в Норич направиха няколко промени в сравнение с тима, който падна с 0:3 от Ливърпул – Саймън Лапин зае своето място в отбраната. А Саймън Джаксън партнираше на Грант Холт в атака.

Очаквано, домакините откриха резултата, още във 2-та минута. Йоси Бенаюн със страхотен удар от ъгъла на наказателното поле, отляво по нападението, вкара в далечния ъгъл на вратата на Норич за 1:0.

След по-малко от половин час играе обаче гостите стигнаха до пълен обрат. Първо в 12-та минута Уесли Хуулахан изравни за 1:1. В 27-та минута той подаде, за да може Грант Холт да реализира за 2:1 в полза на Норич.

Неприятна новина за Арсен Венгер бе принудителната смяна, която той трябваше да извърши в 33-та минута, когато Бакари Саня напусна терена. Французинът получи травмата в 31-та минута, когато падна странно на тревата, а първоначалните прогнози са за проблем в коляното.

С два гола в рамките на осем минути през второто полувреме Робин Ван Перси отново изведе своите напред. Холандският нападател се разписа в 72-та минута за 2:2, а в 80-та минута се възползва максимално добре от пас на Томаш Росицки в наказателното поле и вкара за 3:2.

Гостите обаче не се отказаха и попариха Арсенал в 85-та минута, когато Стийв Морисън оформи крайното 3:3.

С последния кръг, Арсенал гостува на Уест Бромич. Норич вече си уреди оставане в елита на Англия и през следващия сезон. В момента тимът заема 13-то място с 44 точки, а другата седмица приема Астън Вила.