Нюкасъл взе важна победа с 3:2 срещу Челси, след два пълни обрата в мача от 25-я кръг на Премиършип. „Сините“ от Лондон за пореден път се простиха с точки в края на двубоя, и след като обърнаха до 2:1 домакините, след това допуснаха два гола и останаха с празни ръце на „Сейнт Джеймсис Парк“. Муса Сисоко направи дебют пред своя публика в Нюкасъл, и се разписа на два пъти, за да оправдае милионния си трансфер. Той донесе успеха на „свраките” в последните минути на срещата. От другата страна, завърналия се на "Сейн Джеймсис Парк" Демба Ба пропусна няколко добри положения, а накрая трябваше и да бъде заменен, след като бе ударен в лицето от Фабрицио Колочини.

Мачът започна с лек натиск на домакините, но първата опасност бе пред вратата на Нюкасъл. В 15-та минута Мата подаде към Коул, който продължи към Лампард, а той от много добра позиция пропусна да се разпише.

Шест минути по-късно Папис Сисе стреля, но слабо и Петър Чех спаси. В 24-та минута Сантон стреля от въздуха, но неточно в аут.

В 33-та минута Демба Ба се измъкна от опеката на Колочини и шутира опасно, но Крул спаси, след което при добавката сенегалският нападател стреля с глава, но топката мина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Нюкасъл. При удара с глава, Демба Ба бе ритнат в областта на лицето от Колочини и след това дълго време се оказваше медицинска помощ на нападателя на Челси. Той напусна терена в 43-ата минута, освобождавайки място за резервата Фернандо Торес.

Нюкасъл поведе в 41-та минута, когато след центриране на Давиде Сантон в наказателното поле на Челси, Йонас Гутиерес засече топката с глава и я прати във вратата на Петър Чех.

Ветеранът Франк Лампард, който напуска в края на сезона, за пореден път вкара важен гол за гостите, разписвайки се от над 20 метра за 1:1 в 55-ата минута.

Стигна се и до пълен обрат след пас на Торес към Хуан Мата в 61-ата минута.

Едно избиване на Петър Чех в краката на Муса Сисоко обаче позволи на последния да се разпише за 2:2 в 68-ата минута.

Отново Сисоко разплака гостите в 89-та минута след асистенция на Давиде Сантон.

Челси остава трети, въпреки загубата, на 13 точки и мач повече от лидера Манчестър Юнайтед.


szólj hozzá: Newcastle vs Chelsea 3:2 GOALS HIGHLIGHTS

Арсенал пречупи с 1:0 Стоук в друг мач от 25-ия кръг на шампионата. Точен бе Лукас Подолски в 78-ата минута, а с победата лондончани останаха на точка от петия Евертън.

Момчетата на Дейвид Мойс се добраха до реми 3:3 с Астън Вила. Два гола на откритието Кристиан Бентеке и един на Габи Агбонлахор шамаросаха домакините. Маруан Фелайни и Виктор Аничебе реализираха за Евертън, преди отново белгиецът да донесе точката на домакините с гол в последните секунди.

Другите резултати от Премиършип:

Рединг - Съндърланд 2:1

Уест Хям - Суонзи 1:0

Уигън - Саутхемптън 2:2