22 януари 2013 година със сигурност ще остане завинаги като една от най-светлите дати в историята на Брадфорд, след като четвъртодивизионният английски отбор стори немислимото и се класира за финала в турнира за Купата на Лигата на „Уембли“.

Това се случи, след като в реванша от полуфиналите срещу Астън Вила тимът от Лига 2 загуби с 1:2, но заради победата с 3:1 в първия мач между двата отбора успя да завоюва място на финала.

Домакините бяха пълни господари на терена през целия мач, но с вдъхновената си игра и пълно себераздаване скромният тим успя да сбъдне мечтата си и да отстрани трети отбор от Премиършип след Уигън и Арсенал.

Вила откри резултата в 24-а минута чрез Бентеке, който се възползва от добър пас на Бенет и без проблеми откри резултата.

Брадфорд обаче успя да изравни при една от редките си възможности в 55-а минута, когато Хансън засече центриране перфектно с глава и вкара покрай Шей Гивън за 1:1.

Астън Вила все пак стигна до победата в 89-а минута, в която дълъг пас на Гивън намери Вайман, който преодоля защитата на Брадфорд и вкара в опразнената врата за 2:1.

В добавеното време обаче гостите задържаха резултата и така си осигуриха място на финала, където ще се изправят срещу Челси или Суонзи.