С цената на огромни усилия Тотнъм прескочи фазата на 1/16-финалите в Лига Европа. Англичаните победиха украинския Днипро с 3:1 в реванша на „Уайт Харт Лейн“ и така заличиха загубата си с 0:1 от първия двубой преди седмица. Днешната среща обаче можеше да има съвсем различен изход, ако Роман Зозуля от гостите не си изкара безумен червен картон минути, след като минути преди това бе извел тима си напред.

Воденият от Хуанде Рамос тим показа много добър футбол и в двата двубоя, като в Англия дори първи стигна до голова опасност. В 31-ата минута Матеус показа чудесно движение в наказателното поле и пое страхотно центриране, дошло от фланга, ала защитата в бяло успя да му попречи да нанесе удар.

Три минути след почивката украинците обаче съвсем заслужено откриха. Руслан Рутан завъртя топката от фаул и я насочи към вратарското поле, където Зозуля изпревари всички и с глава плъзна кълбото покрай плонжа на Лорис.

Тотнъм се мобилизира и направи 1:1 в 56-ата миунта. Кристиан Ериксен блесна с чудесно изпълнение на пряк свободен удар, а вратарят Денис Бойко не успя да стигне навреме за насочената в долния десен ъгъл топка.

В 62-ата минута дойде и мигът, който предреши мача. При битка за позиция в наказателното поле на Тотнъм и спряна игра голмайсторът Зозуля нацели с глава Ян Вертонген в лицето и съдията съвсем справедливо му вдигна червен картон.

Три минути по-късно „шпорите“ вече водеха. Ериксен с чудесен пас намери Емануел Адебайор и тогоанецът опъна мрежата зад Бойко.

В 69-ата надеждите на Днипро се сгромолясаха напълно, след като Езекиел Фрайърс метна дълъг пас към наказателното поле, а Адебайор се пребори с бранител и с вънжен фалц технично насочи кълбото до лявата греда – 3:1.

Макар и с човек по-малко украинците не се отказаха. Матеус направи страхотен пробив отляво, но миг преди подаването му да стигне до Селезньов Майкъл Доусън се намеси. По-късно резервата на гостите стреля от остър ъгъл, а Лорис изби.

Във финалните минути Евген Коноплянка опита далечен удар, който влиташе в мрежата, ала Лорис отново бдеше и отрази опасността.

В 4-ата минута на добавеното време Майкъл Доусън извърши фаул на около 25 метра от вратата. Коноплянка се нагърби с отговорността и стреля над стената. Лорис обаче се разтегна и боксира с дясната си ръка.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

Това бе последният интересен момент от мача, който изпрати англичаните срещу португалския гранд Бенфика в 1/8-финалите.