Манчестър Сити нанесе много тежко поражение на Нюкасъл с 4:0 в 31-ия кръг на Висшата лига и все още изостава на 15 точки от лидера Манчестър Юнайтед. На „Етихад“ домакините успяха да нанижат всичките попадения в рамките на половин час и допълни утежни положението на „свраките“, за които това бе трета загуба в последните 5 шампионатни мача.

Доста изненадващо гостите бяха отборът, който влезе по-добре в мача, който отбеляза завръщането на Венсан Компани след двумесечно отсъствие за „гражданите“. Играчите на Алън Пардю се защитаваха компактно и търсеха своя шанс на контраатака. В 24-ата минута дори бяха на крачка да открият, но Муса Сисоко улучи гредата зад Джо Харт.

В течение на срещата Сити успя да напипа верния ритъм и не след дълго положенията започнаха да се редят пред Робърт Елиът. След няколко добри намеси англичанинът капитулира в 41-ата минута, когато Гаел Клиши поднесе топката на Карлос Тевес, а нападателят нямаше как да събрка.

В добавеното време на първата част нещата се влошиха още повече, след като Самир Насри намери по хубав начин Давид Силва, а испанският национал покачи на 2:0.

Катастрофата за Нюкасъл продължи и след почивката, когато в 56-ата минута Компани резстреля Елиът след изпълнение на ъглов удар, а в 69-ата Джеймс Пърч нанесе последния щрих в тъжната картина, отбелязвайки си автогол за крайното 4:0.

По този начин Сити събра 62 точки на втората позиция и има аванс от 5 точки пред вече третия Тотнъм. Нюкасъл пък все повече скъсява дистанцията си до опасната зона и със своите 33 точки е само с 3 пред първия под чертата Астън Вила.


Manchester City vs Newcastle 4:0 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

Всички резултати от днешната програма във Висшата лига:

Съндърланд – Манчестър Юнайтед 0:1

Уигън – Норич Сити 1:0

Уест Хем – Уест Бромич 3:1

Саутхемптън – Челси 2:1

Арсенал – Рединг 4:1

по-късно днес: Евертън – Стоук Сити