Отборът на Тотнъм записа минимална победа с 1:0 над аутсайдера Кардиф в мач от 28-я кръг на Примера дивисион. Единственият гол в мача на „Уайт Харт Лейн“ реализира Роберто Солдадо през първото полувреме на двубоя.

Домакините доминираха в течение на почти целия мач, и въпреки че реализираха само едно попадение, то им беше достатъчно за трите точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК

В 28-та минута Тотнъм оформи бърза контраатака. Емануел Адебайор изведе по чудесен начин Роберто Солдадо, който с точен удар реализира за 1:0.

Само три минути по-късно Кардиф можеше да изравни, но ударът на Стовън Колкър срещна гредата на вратата, пазена от Уго Лорис.

След почивката „шпорите“ продължиха да доминират, но така и не съумяха да вкара второто попадение.

След успеха Тотнъм заема пето място във временното класиране с 53 точки, докато Кардоф е на предпоследната 19-а позиция с 22 пункта. Лидер е Челси с 63 точки.

В друг мач от кръга Астън Вила победи у дома Норич с категоричното 4:1. Съставът от Бирмингам успя да обърне резултата от 0:1 до 4:1 още през първото полувреме след две попадения на Кристиан Бентеке, едно на Леандро Бакуна и автогол на Себастиан Басонг.

Българският национал Александър Тонев не попадна в групата на Астън Вила за домакинството на Норич. Съставът от Бирмингам заема 11-о място с 31 точки, а Норич е на 15-о с 28.

Третият мач от неделната програма на Висшата лига между Суонси и Кристъл Палас завърши при 1:1.