Многомилионният тим на Манчестър Сити не срещна никакви проблеми срещу именития си съперник Ливърпул и го направи за смях насред „Ийстландс”, побеждавайки го с класическото 3:0.

Футболистите на Рой Ходжсън не успяха да противодействат на звездната селекция на Роберто Манчини, въпреки отличния си мач срещу Арсенал в първия кръг на Висшата лига.

„Гражданите” се наложиха след попадения на Гарет Бари и Карлос Тевес, който наниза два гола. Отличен мач и дебют за домакините направи Джеймс Милнър, който бе привлечен от Астън Вила. Марио Балотели пък не попадна в групата на Сити заради контузия. С прекрасни изяви се отличи също и английския национал Джо Харт на вратата на Манчестър, който извади няколко опасни изстрела на Джерард, Торес и Райън Бабел.

Първият гол в срещата падна още в 13-ата минута на двубоя.Джеймс Милнър бе изведен по дясното крило и прецизно успя да намери Гарет Бари в центъра на наказателното поле, който с лекота вкара топката в мрежата.

До края на първата част футболистите на Ливърпул трудно стигаха до вратата на Харт, а в същото време отбраната на „гражданите” действаше отлично.

Още в началото на второто полувреме, след центриране от корнер, Майка Ричардс успя да се пребори с Даниел Агер и да отправи топката към вратата, а Карлос Тевес леко да я отклони между краката на вратаря Рейна. Третото попадение за домакините дойде от дузпа, извършена от Мартин Шкъртел срещу Адам Джонсън. От бялата точка точен бе капитанът Карлос Тевес.

Най-добрата възможност за Ливърпул бе през втората част, когато след три последователни удара към Джо Харт, вратарят излезе победител и опази мрежата си суха.