Манчестър Юнайтед не срещна сериозна съпротива и постигна рутинна победа с 2:1 срещу представилия се доста посредствено отбор на Арсенал в мач от 10-я кръг на Премиършип. „Червените дяволи“ изцяло контролираха ситуацията на терена и изпуснаха да постигнат много по-убедителна победа. Арсенал игра много бавно в атака, което направи „артилеристите“ предсказуеми.

Манчестър Юнайтед поведе още в 3-та минута, когато Фърдинанд пусна към Валенсия, а той чукна към Рафаел, който центрира в наказателното поле на Арсенал, където Вермаелен не успя да избие добре топката и я подари на Робин ван Перси, който с премерен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата на Вито Маноне.

„Червените дяволи“ можеха да удвоят своята преднина в 21-та минута, когато Рууни пусна чудесен пас към Робин ван Перси, който стреля, но Маноне спаси.

Силната игра на Манчестър Юнайтед продължи и в 28-та минута Валенсия намери Рууни, който отправи силен шут по посока на вратата на Арсенал, но Маноне отново се намеси решително и спаси.

Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни дузпа в 45-та минута, след като Ашли Йънг центрира в наказателното поле на Арсенал, но Санти Касорла спря топката с двете си ръце. Уейн Рууни застана зад топката, но я прати в страни от десния стълб на вратата на Маноне.

Второто полувреме отново започна кошмарно за Арсенал, след като Вермаелен сбърка фатално за втори път, като отново подари топката на Ван Перси, който центрира към Валенсия, но той не усяп да засече топката.

В 66-та минута Ван Перси изскочи зад отбраната на Арсенал и излезе сам срещу Маноне, но стреля право в тялото на вратаря на „артилерисите“, който спаси. При ситуацията останаха съмнение за засада на холандския футболист.

Минута по-късно Уейн Рууни центрира в наказателното поле на Арсенал, където Патрис Евра бе оставен непокрит и с глава прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Маноне за 2:0.

Андерсон получи хубав пас в 68-та минута, но стреля много неточно от границата на наказателното поле и изпрати топката в аут.

Арсенал остана с човек по-малко на терена в 69-та минута, когато Джак Уилшър бе изгонен за втори жълт картон за грубо нарушение срещу Патрис Евра.

Ван Перси намери Андерсон, който прати топката във вратата на Арсенал, но бразилецът бе в положение на засада, която бе маркирана от страничния съдия и попадението не бе зачетено.

В третата минута на добавеното време от съдията Жиру излезе сам срещу Де Хеа, но от трудна позиция стреля във вратаря на Манчестър Юнайтед, който успя да избие.

Арсенал стигна до почетен гол в заключителните секунди на срещата, когато Санти Касорла с хубав удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Де Хеа.

Манчестър Юнайтед поведе в класирането с актив от 24 точки преди останалите мачове от кръга. Арсенал остана на шеста позиция с 15 точки.


Manchester United VS Arsenal (2-1) All goals by EgyptianShowTV