Отборите на Манчестър Юнайтед и Клуж взеха пълен актив от три точки в първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима успяха да се справят съответно с Галатасарай и Брага.

На „Олд Трафорд“, в изключително атрактивен двубой, Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над турския гранд, като единственото попадение в мача реализира Майкъл Карик, при това съвсем в началото на срещата.

Малко преди попадението гостите от Турция имаха претенции за дузпа, но главният рефер Вофганг Щарк не се нае да отсъди такава за нарушение срещу Инан. Въпреки че загубиха срещата, футболистите на турския гранд можеха и да вземат нещо повече, след като на два пъти уцелиха и гредите на “дяволите”.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед взе трите точки с попадението на Майкъл Карик в 7-та минута. Полузащитникът отигра топката майсторски с Шинджи Кагава, след това успя да преодолее и вратаря Муслера, който го повали на земята, но въпреки това Карик все пак прати топката зад гърба му за 1:0.

В 10-та минута турският тим чрез Амрабат за първи път уцели гредата на домакините, с което даде заявка за сериозен отпор в срещата.

В заключителната част на първото полувреме Галатасарай показа, че няма да се даде лесно и заигра като равен с червените дяволи, но така и не стигна до попадението. Хамит Алтънтоп демонстрира добра форма, но нищо повече.

За сметка на това, Манчестър Юнайтед получи право на 11-метров наказателен удар в 52-та минута, след като Рафаел падна след леко съприкосновение. Застаналият зад топката Нани обаче, подцени ситуацията и лекият удар бе условен от вратаря на Галатасарай - Муслера.

Малко след това Инан стреля с глава, но топката облиза гредата на Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед също продължи да атакува, Робин ван Перси навлезе на няколко пъти в пеналта, но пресата от страна на защитата го затрудняваше да отправи точни удари. В края на мача дори резервата Хавиер Ернандес, останал очи в очи с вратаря, след чудесна асистенция на Нани, не успя да се възползва от шанса си.

В крайна сметка попадението на Майкъл Карик, което бе първо за него в Шампионската лига от 3 години насам, бе достатъчно за трите точки.


Watch Manchester United Vs. Galatasaray... by lakishatomer77

В другия мач от Група Н, Клуж се наложи с 2:0 като гост на Брага. Гостите от Румъния, както и феновете на тима, се зарадваха след чудесното представяне на Рафаел Бастос. В 19-та минута атакуващият полузащитник бе изведен чудесно, сам срещу вратаря на домакините, и с точен удар по земя от границата на наказателното поле, вкара за 1:0.

В 34-та минута Клуж вече водеше с 2:0, отново благодарение на 27-годишния бразилец. Бастос открадна топката в центъра на терена, пребори се за втори път за нея в наказателното поле сред трима бранители и след това майсторски я вкара в мрежата за крайното 2:0.

Любопитното е, че треньор на Клуж е бившият наставник на ЦСКА Йоан Андоне.


Gol del Cluj vs Sporting Braga (0-1) by rrmisas


szólj hozzá: Braga 0-2 Cluj