На своя „Етихад Стейдиъм“ шампионът на Англия Манчестър Сити разби Астън Вила с 5:0 в среща от 12-ия кръг на Висшата лига. С по две попадения за „гражданите“ блеснаха Серхио Агуеро и Карлос Тевес, а едно добави Давид Силва.

Роберто Манчини не изневери на обичайното си 4-4-2, като Един Джеко отново остана на скамейката. Въпреки това в титулярните единадесет имаше две промени спрямо състава, който победи Тотнъм в миналия кръг. Майкон зае мястото на Пабло Сабалета по десния фланг на защитата, докато Самир Насри игра като ляво крило вместо Александър Коларов. В центъра на терена отново си взаимодействаха Гарет Бари, Яя Туре и Давид Силва, като нападателното дуо между Серхио Агуеро и Карлос Тевес също остана непокътнато.

Феновете по трибуните трябваше да изчакат до 43-ата минута за първия гол, когато Давид Силва сложи край на серия неуспешни опити на негови съотборници да поразят вратата.

В 54-ата „небесно сините“ получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Андреас Вайман в наказателното поле, а от 11-те метра Агуеро прати кълбото в долния ляв ъгъл.

Десетина минути по-късно „гражданите“ получиха втора дузпа, след като този път Бари Банан докосна топката с ръка, докато се опитваше да я отнеме от краката на Давид Силва с шпагат. Тевес заложи топката върху бялата точка и не даде шанс на Брад Гузан – 3:0.

Мачът се превърна в истинска катастрофа за гостите при следващата атака, когато Серхио Агуеро стреля отдясно, а топката се отклони от тялото на Енда Стивънс и влетя в мрежата.

В 74-ата Тевес сложи точка на спора, след като се възползва от брилянтно взаимодействие между Насри и резервата Джеко. Французинът се оказа сам на крилото и пусна ниско центриране, което аржентинецът прати право в опразнената врата.


szólj hozzá: Man City vs Aston Villa 5:0 GOALS HIGHLIGHTS

По този начин поне временно Сити излезе начело в класирането с 28 точки, с 1 пред Манчстър Юнайтед, който по-късно днес гостува на Норич Сити. Вила пък се смъкна под чертата и вече 18-и с едва 9 точки.

ВИДЕО: Ман Сити засили Вила при изпадащите с разгром, Ливърпул разпиля Уигън

източник: Снимки: Reuters

В друг мач от кръга Ливърпул записа своята трета победа от началото на сезона, след като се наложи по безапелационен начин с 3:0 над гостуващия Уигън.

След нулево първо полувреме „червените“ решиха всичко до средата на втората част. В 48-ата минута Уилсън Фигероа се остави да бъде надигран много леко от младия Рахийм Стърлинг, който проби отдясно и пусна ниско центриране към Луис Суарес в наказателното поле. Уругваецът стреля бе подготовка и прати топката право под гредата за 1:0.

Десет минути по-късно Хосе Енрике проби по левия фланг и влезе към центъра, където с тънък пас изведе Суарес сам срещу Ал-Хабси, а нападателят елегантно го преодоля с удар с външен фалц.

В 66-ата Енрике също записа името си сред голмайсторите, след като се възползва от недобрата намеса на Ал-Хабси при удар на Стърлинг и оформи крайното 3:0.


szólj hozzá: Liverpool vs Wigan 3:0 GOALS HIGHLIGHTS

По този начин Ливърпул се изкачи до 11-а позиция с 15 точки, докато Уигън остана 14 с 3 по-малко.

Останалите резултати във Висшата лига от днес:

Рединг – Евертън 2:1

Куинс Парк Рейнджърс – Саутхемптън 1:3

Нюкасъл – Суонси Сити 1:2