Манчестър Сити постигна запомнящ се обрат от 0:2 до 3:2 срещу настоящия европейски клубен шампион Байерн Мюнхен в мач от група „D” на Шампионската лига. По този начин „баварците” претърпяха първо поражение в груповата фаза на турнира, но въпреки това завършиха на първото място. „Гражданите” останаха втори в групата.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА МАН СИТИ СРЕЩУ БАЙЕРН ВИЖТЕ ТУК!

Байерн игра без двама от основните си футболисти Бастиан Швайнщайгер и Ариен Робен, които са контузени.

За сметка на това в състава на Манчестър Сити се завърна възстановения от контузия Давид Силва.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 6-та минута, когато Данте пусна перфектен извеждащ пас към Томас Мюлер, който се измъкна от опеката на Александър Коларов и излезе сам срещу Джо Харт, а след това с удар в долния ляв ъгъл прати топката във вратата му.

В 11-та минута топката срещна гредата след изстрел от малък ъгъл на Рибери. Байерн успя да удвои преднината си след изпълнението на ъгловия удар, когато Марио Манджукич стреля по земя, но топката стигна до Марио Гьотце, който отблизо вкара за 2:0.

Манчестър Сити се върна в мача в 28-та минута, когато Хесус Навас центрира в наказателното поле на Байерн, където Джеймс Милнър върна топката с глава към Давид Силва, който от малкото наказателно поле изпревари Данте и прати топката в мрежата на Нойер.

Байерн бе близо до това да вкара трети гол в 44-та минута, когато Марио Гьотце стреля опасно, но Джо Харт демонстрира класа и спаси.

Манчестър Сити получи правото да изпълни дузпа в 59-та минута, след като Данте извърши нарушение срещу Джеймс Милнър. Бразилецът протегна крак, без да успее да играе с топката, а халфът на Сити се възползва и се строполи на земята. Александър Коларов реализира наказателния удар за 2:2.

Манчестър Сити обърна мача в 62-та минута, когато Хесус Навас центрира в наказателното поле на Байерн, където Боатенг сбърка фатално и не успя да изчисти топката, която попадна в Джеймс Милнър, който с диагонален удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Мануел Нойер.

Манчестър Сити можеше да вкара и четвърти гол в 80-та минута, когато Алваро Негредо се възползва от грешка на Данте и стреля от малък ъгъл, но Нойер този път спаси.

В другия мач от групата Виктория Пилзен надделя с 2:1 срещу ЦСКА Москва и по този начин ще продължи участието си в турнира Лига Европа.

Българският национал Георги Миланов започна като титуляр за ЦСКА, но бе сменен в 74-та минута.

ЦСКА поведе в резултата в 65-та минута, когато Кейсуке Хонда подаде към Муса, който не пропусна да вкара.

ЦСКА остана с човек по-малко на терена, след като Алан Дзагоев бе изгонен в 67-та минута с директен червен картон.

Виктория Пилзен изравни резултата с гол на Коларж в 76-та минута.

Вагнер донесе победата за чешкия отбор с гол в 90-та минута.

ЦСКА Москва завърши мача с 9 човека, след като Вернблум бе изгонен с директен червен картон в добавеното време на срещата.

Класиране:

1. Байерн Мюнхен 6 мача 15 точки

2. Манчестър Сити 6 мача 15 точки

3. Виктория Пилзен 6 мача 3 точки

4. ЦСКА Москва 6 мача 3 точки

Първите два отбора продължават в елиминациите за Шампионска лига, третият отива в Лига Европа, а четвъртият отпада от по-нататъшно евроучастие.