Шампионът на Англия Манчестър Сити спечели първи трофей за новия сезон, след като в двубоя за Къмюнити Шийлд победи носителя на ФА Къп Челси с 3:2. Резултатът от срещата обаче можеше да бъде различен, след като лондончани първи дръпнаха с гол напред, но в 40-ата минута останаха с човек по-малко на терена заради директен червен картон на Бранислав Иванович.

Иначе и двата тима демонстрираха, че не се намират в оптимална кондиция преди старта на сезона. През по-голямата част от мача играта бе доста по-бавна от стандартите за Острова, но въпреки това зрителите на "Вила Парк" видяха 5 попадения.

Роберто Ди Матео заложи на най-доброто, с което разполага в момента. Петер Чех застана под рамката, а пред него в отбрана стартираха Иванович, Давид Луис, капитанът Джон Тери и Ашли Коул. Лампард, Оби Микел и Рамирес действаха като вътрешни халфове, докато Хуан Мата и новото попълнение Еден Азар трябваше да пробиват по крилата. В предни позиции италианският специалист реши да заложи на Фернандо Торес, докато получилият кратка почивка заради участието си на Олимпиадата Даниел Стъридж седна на пейката.

Роберто Манчини не можеше да разчита на Джо Харт и резервният страж на "гражданите" Костел Пантилимон замени английския национал. Изненадващо Стефан Савич започна като партньор на капитана Венсан Компани в центъра на отбраната, а Пабло Сабалета и Александър Коларов заеха своите позиции по фланговете й. Яя Туре и Найджъл де Йонг подсигуряваха защитния вал, докато Самир Насри, Давид Силва и Джеймс Милнър непрекъснато сменяха местата си. Атаката на шампионите пък бе предвождана от двамата аржентинци Серхио Агуеро и Карлос Тевес.

Зрителите в Бирмингам трябваше да чакат до самия край на полувремето, за да видят първия гол в мача, като той дойде от първата наистина чиста ситуация в мача. В 40-ата минута Компани не изби по най-добрия начин центриране отляво, топката попадна в Рамирес в дъгата пред наказателното поле, елиминира двама бранители и пусна хитро към Торес, който с елегантно копване откри.

ВИДЕО: Ман Сити грабна Къмюнити Шийлд след лесна победа над 10 от Челси

източник: Reuters

Минути по-късно обаче Иванович сътвори страхотна глупост, след като влезе изключително опасно в краката на Коларов, а главният съдия, без да се бави излишно, го отстрани от игра.

ВИДЕО: Ман Сити грабна Къмюнити Шийлд след лесна победа над 10 от Челси

източник: Reuters

След почивката с човек повече на терена "гражданите" не срещнаха трудности при обръщането на резултата, като съумяха да го сторят за 6 минути. В 53-ата минута на свой ред "сините" изчистиха лошо, Яя Туре овладя и с мощен удар от 23 метра в долния десен ъгъл на Чех изравни. В 59-ата пък Тевес пробяга 20-ина метра успоредно на границата на наказателното поле и с безмилостен шут препарира Чех.

ВИДЕО: Ман Сити грабна Къмюнити Шийлд след лесна победа над 10 от Челси

източник: Reuters

Играчите на Манчини решиха всичко в 65-ата минута, когато Коларов проби добре отляво, центрира полувисоко към Насри и французинът от воле направи 3:1.

След това "небесно сините", които в този мач играех с резервните си винено червени екипи, значително понамалиха темпото, което позволи на Челси да върне едно попадение. След поредна грешка, този път на Пантилимон, който изби лошо далечен удар на Стъридж, резервата Райън Бертранд лесно вкара от близо.

До края на мача Сити изпусна още няколко страхотни положения за гол, като уникален пропуск направи Серхио Аугеро. Аржентинецът не успя да отбележи от 6 метра на празна врата, а малко по-късно Джеко бе изведен сам срещу Чех, но си поведе непохватно топката и Давид Луис успя да притича и да му я вземе.

ВИДЕО: Ман Сити грабна Къмюнити Шийлд след лесна победа над 10 от Челси

източник: Reuters