Манчестър Юнайтед се издъни при гостуването на Нюкасъл, като двата отбора завършиха 0:0 в отложен мач от 33-я кръг на Премиършип и по този начин „червените дяволи” запазиха интригата около първото място.

Българският нападател Димитър Бербатов бе оставен извън групата на Манчестър Юнайтед и изгледа двубоя от трибуните на „Сейнт Джемсис Парк” заедно в компанията на наказания мениджър сър Алекс Фъргюсън.

Двамата нападатели на "червените дяволи" в този мач - Уейн Рууни и Хавиер Ернандес, направиха по един много сериозен пропуск през първата част. Чичарито пропусна да изведе тима си напред в резултата още във втората минута, а Рууни - в 19-ата минута.

Домакините демонстрираха много силна и динамична игра и стояха напълно равностойно на своя съперник в първия половин час на мача.

През второто полувреме домакините имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу Петър Льовенкрандс, но съдията не посочи бялата точка.

Играчите на Манчестър Юнайтед също имаха две претенции в наказателното поле на Нюкасъл, но арбитърът остана безмълвен, а при второто положение в края на срещата показа и жълт картон на Хавиер Ернандес за симулация.

След това равенство Манчестър Юнайтед остава на първа позиция със 70 точки и мач повече от втория и третия – Арсенал и Челси, които са съответно с 63 и 61 точки.


szólj hozzá: N0-0M