Невероятен двубой изиграха отборите на Челси и Арсенал в 10-ия кръг на Висшата лига. Двата тима успяха да си отбележат цели осем гола, а победител в крайна сметка се оказа съставът на „артилеристите“, който измъкна трите точки с 5:3! Мениджърът на символичните гости Арсен Венгер трябва да се гордее със своя капитан Робин Ван Перси, който поведе тима си към обрат и наниза хеттрик във вратата на Петър Чех. Победата за Арсенал бе първа за тима като гост през този сезон, докато Челси пък опита вкуса на поражението за първи път като домакин.

Головата фиеста на „Стамфорд бридж“ започна Франк Лампард, който се възползва от глупава грешка в центъра на отбраната на Арсенал и откри в полза на домакините още в 11-ата минута. Робин Ван Перси изравни за „артилеристите“ в 36-ата минута, а в заключителните секунди на първата част капитанът Джон Тери даде нова преднина за „сините“. С минимална преднина за отбора на Андре Вилаш-Боаш приключи и първата частно, но всичко интересно се случи през второто полувреме, когато Арсенал надигра категорично своя противник и стигна до пълен обрат.

Само четири минути след подновяването на играта Сантос изравни за 2:2, а в 56-ата минута Тио Уолкът изведе Арсенал напред в резултата. Домакините не се предадоха, въпреки и в 81-ата минута Хуан Мата реализира феноменален гол с далечен изстрел.

В заключителните минути на срещата гостите взеха нещата в свои ръце и вкараха нови два безответни гола, дело на холандския национал Ван Перси. При първото попадение Малуда пробва да върне топката към Джон Тери, който се подхлъзна и по този начин предостави топката на Перси, който с лекота преодоля Петър Чех и на празна врата се разписа за 4:3. В 90-ата минута, след поредната контраатака за „артилеристите“, Перси пое топката отляво и с мощен шут от границата на наказателното поле остави безпомощен вратаря на Челси.