Със загуба за Ливърпул завърши неофициалният дебют на Джо Коул с червената фланелка. Тимът от Анфийлд загуби с 0:1 гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах в мач, който бе част от празненствата за 110-а годишнина на немския клуб.

Пред 51 хиляди зрители на „Борусия Парк” Коул показа класата си и често тормозеше отбраната на домакините. Освен него, първи мач под ръководството на Рой Ходжсън направиха английските национали Стивън Джерард, Джейми Карагър и Глен Джонсън. Това обаче не помогна на Ливърпул да стигне до по-добър резултат от минималната загуба.

В състава на Рой Ходжсън личаха имената и на много резерви и млади талантливи футболисти, което в крайна сметка даде своето отражение, особено в ситуацията при единствения гол в мача.

Той падна още в 8-та минута след груба грешка в отбраната на Ливърпул. От аут вратарят Диего Кавалиери подаде къс пас към младока Даниел Аяла, който не се ориентира в ситуацията. Докосването на Аяла бе много лошо и той на практика поднесе топката на тепсия за Карим Матмур, който веднага се възползва от подаръка, стигна до кълбото и със страшна сила го изпрати в горния ъгъл на Кавалиери за 1:0.

Попадението можете да видите в прикаченото видео.