Ливърпул победи с класическото 3:0 Манчестър Сити в последния мач от 32-я крът на Премиършип и по този начин мърсисайдци запазиха шансове да се класират за турнира Лига Европа.

Първи два гола с екипа на Ливърпул записа английският национал Анди Керъл, който изигра много силен мач и спечели овациите на феновете на мърсисайдския отбор.

Мачът започна с много силен натиск на домакините и още в 7-та минута Луис Суарес се измъкна от отбраната на “гражданите”, след което стреля, но топката срещна гредата.

Ливърпул поведе в 13-та минута, когато Анди Керъл с удар от около 24 метра свари неподготвен Джо Харт и вкара за 1:0.

Лошите новини за Сити пса свързани с контузията, която Тевес получи през първото полувреме и бе заменен в 16-та минута от Марио Балотели. Аржентинецът може да пропусне полуфинала за ФА Къп с Манчестър Юнайтед, който е на 16 април.

През първото полувреме играчите на Роберто Манчини изглеждаха изключително хаотични и логично допуснаха нови две попадения.

В 34-та минута след няколко неумели намеси на бранителите на Манчестър Сити топката стигна до Дирк Каут, който с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на Джо Харт.

Само 60 секунди по-късно Раул Мейрелес центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Александър Коларов не успя да се противопостави на Анди Керъл, който засече топката с глава и я прати в десния ъгъл на безпомощния Джо Харт за 3:0.

През второто полувреме футболистите на Ливърпул продължиха да имат инициативата и да създават опасности пред вратата на Харт, но не успяха да вкарат нов гол.

В 88-та минута Керъл пропусна да оформи своя хеттрик, но след удара му с глава топката премина в страни от вратата на Харт.

След тази победа Ливърпул продължава да е на шеста позиция с 48 точки и е на пет от петия Тотнъм и на осем от четвъртия Манчестър Сити.


szólj hozzá: Liverpool 1-0 Manchester City
szólj hozzá: Liverpool 2-0 Manchester City
szólj hozzá: Liverpool 3-0 Manchester City