Ливърпул нанесе най-тежкото поражение на Арсенал от началото на сезона, след като разнищи тимът на Арсен Венгер с 5:1 в дербито на 25-ия кръг от английската Висша лига. Само за 20 минути митичният „Анфийлд“ видя как любимците им взимат аванс от четири чиста гола, а след почивката Микел Артета от дузпа отбеляза почетното попадение за „топчиите“. Дубъл при успеха на „червените“ записаха двама футболисти – защитникът Мартин Шкъртел и младокът Рахийм Стърлинг, a петото попадение бе дело на Даниел Стъридж.

Мърсисайдци откриха резултата още в 54-ата секунда, след като Стивън Джерард центрира от фаул към вратарското поле, там играч на гостите отклони кълбото право на пътя на Шкъртел, който стреля мощно под гредата.

В 10-ата минута словакът за втори път наказа ужасяващата отбрана пред Войчех Шчесни, като този път бе оставен да стреля с глава при центриране от ъглов удар. Минутки по-късно Даниел Стъридж можеше да направи нокаута пълен, но изстрелът му  от границата на пеналта прелетя покрай десния стълб.

Арсенал имаше късмет и в 14-ата минута, когато при заучено изпълнение на корнер топката бе центрирана към Луис Суарес извън наказателното поле. Макар да бе неудобна за уругваеца, той успя да стреля по феноменален начин от въздуха и разтресе лявата греда.

В 16-ата минута обаче спасение за „топчиите“ нямаше. Ливърпул размени бързи пасове пред пеналта, за да изведе Суарес отдясно, а нападателят центрира по тревата, където на далечната греда  Стърлинг изпревари Стъридж, за да покачи до 3:0.

В 20-ата минута резултатът набъбна още повече, когато Филипе Коутиньо по страхотен начин изведе Стъридж сам срещу Шчесни, а англичанинът с фалцов удар бе безпощаден. Това бе 15-ият му гол във Висшата лига от началото на сезона.

След почивката домакините не се отказаха да атакуват и в 63-ата минута Суарес тества Шчесни със страхотно изпълнение на пряк свободен удар, ала полякът се намеси отлично.

В 69-ата минута Арсенал стигна до единствения си гол в мача, след като Стивън Джерард ненужно влезе остро в краката на Алекс Окслейд-Чембърлейн в наказателното поле на Симон Миньоле. Съдията логично посочи бялата точка, откъдето Микел Артета матира стража с изстрел високо в средата.

Четири минути преди края Стърлинг можеше да оформи своя хеттрик, след като с изненадваща лекота преодоля Пер Мертезакер, но Шчесни излезе навреме и скъси ъгъла, за да парира шута на нападателя.

Така с победата Ливърпул събра 50 точки в актива си и остава четвърти, като вече е на 2 пункта от Челси и Манчестър Сити. Арсенал остава първи с 55, но още днес може да загуби лидерската позиция при евентуална победа на Челси над Нюкасъл.