Ливърпул победи с 5:3 Йънг Бойс като гост в първи мач от Група A на Лига Европа. Петкратните еврошампиони стигнаха до успеха с голяма част от резервите си, на които мениджърът Брендън Роджърс бе гласувал доверие в този двубой и те оправдаха вярата в тях.

Англичаните поведоха още в четвъртата минута след невероятно нелеп автогол на жълто-черните. Стюърт Даунинг центрира отдясно, а четирима защитници на швейцарците бяха сами на границата на вратарското поле и вместо да изчистят спокойно топката, Кристофер Спихер с глава нацели главата на стоящия до него Юхани Ояла, кълбото отскочи от финландеца и пред погледа на невярващия вратар Марко Вьолфли влетя зад голлинията.

Йънг Бойс изравни в 38-ата, когато Хосе Енрике направи невероятна глупост в наказателното поле на Ливърпул и подари топката на непокрития Рафа Нуцоло, който лесно прониза Брадли Джоунс за 1:1.

Само 2 минути по-късно обаче гостите отново поведоха на Стад Де Сюис в Берн, след като Нури Шахин центрира от ъглов удар и 19-годишният защитник Андре Уисдъм вкара с глава.

С голове в 53-ата и 63-ата минута Йънг Бойс успя да обърне резултата от 1:2 до 3:2 с попадения на вкаралия си автогол в началото на срещата Ояла с глава и гол на Гонсало Сарате след мълниеносна контраатака.

Ливърпул обаче отново бързо изравни и то отново след ъглов удар, като този път Даунинг центрира, а централният бранител Себастиан Коатес бе точен с глава.

Мърсисайдци стигнаха до успеха с два гола на златната резерва в този мач Джонджо Шелви, който първо в 76-ата направи 4:3 за гостите с удар от седем метра след пас на Джордан Хендерсън, а в 88-ата фиксира и крайното 5:3, с което Ливърпул излезе начело в Група А на Лига Европа.

В другата среща Удинезе се добра до домакинско равенство 1:1 с Анжи Махачкала. Ласина Траоре даде преднина на руснаците в последните секунди на първата част.

Влезлият като резерва капитан на домакините Антонио Ди Натале обаче изравни в 92-ата минута и донесе точката на фриуланите.

Тимът от Удине продължава да е изключително неубедителен, като все още няма победа в първите си 6 официални мача през сезона - 3 в Серия А, 2 в квалификациите на Шампионската лига и 1 Лига Европа.