Повече от 30 хиляди изпълниха стадион „Анфийлд“ в Ливърпул, за да почетат жертвите от най-голямата спортна трагедия на Великобритания - „Хилзбъро“. Днес се навършват 25 години от инцидента, при който 96 привърженици на „червените“ загинаха по време на полуфинала за Купата на Англия между Ливърпул и Нотингам Форест.

Вдъхновяваща реч изнесе мениджърът на клуба Брендън Роджърс, който определи жертвите от трагедията като неговото „най-голямо вдъхновение“. Наставникът на градския съперник Евертън Роберто Мартинес също говори пред препълнените трибуни.

„Всеки ден, в който идвам на работа съм вдъхновен. Когато си мениджър на Ливърпул няма как да ти липсва вдъхновение. Без съмнение обаче, най-големият източник за вдъхновение за мен бе, когато дойдох и видях мемориала за 96-те, които загубиха своя живот на днешния ден“, коментира Роджърс.

На церемонията по традиция присъства и целият състав на „червените“, заедно с всички директори и служители на мърсисайдци.

Преди старта на службата, на терена на „Анфийлд“ бяха поставени шалове на различни отбори от целия свят, с които бе изписано „96“.