Челси и Ливърпул не успяха да излъчат победител в супердербито от 11-ия кръг на Висшата лига. В динамичен двубой на „Стамфорд бридж“ двата тима завършиха при резултат 1:1, а головете реализираха капитанът на „сините“ Джон Тери и звездата на мърсисайдци Луис Суарес.

След поделените точки, двата тима се смъкнаха с по една позиция във временното класиране. Челси вече е трети,с три точки по-малко от лидера Манчестър Юнайтед и точка след Сити. Ливърпул пък вече е 13-ти, след като бе изместен от Стоук Сити, който записа успех с 1:0 над КПР.

Двата тима започнаха с доста промени в съставите си, като за лондончани в игра се завърна Джон Тери, който изтърпя наказание от четири мача заради расисткия скандал с Антон Фърдинанд. В Ливърпул пък не можеха да разчитат на титулярния си бранител Мартин Шкъртел заради травма, което наложи пускането в игра на ветерана Джейми Карагър.

Домакините от Челси започнаха по-добре мача и през първата част бяха по-опасният тим на терена. Именно през първите 45 минути, тимът на Роберто Ди Матео поведе в резултата. След изпълнение на корнер в 21-ата минута, Даниел Агер изпусна Тери, който с глава заби топката в мрежата на Брад Джоунс.

Шест минути преди края на полувремето, Тери получи сериозна травма в коляното и трябваше да напусне принудително терена. Централният бранител се контузи, след като Суарес падна неумишлено върху крака му, което не му позволи да продължи срещата.

ВИДЕО: Ливърпул изпусна Челси на Стамфорд бридж

източник: Reuters

През втората част, мениджърът на гостите Брендън Роджърс промени схемата си на игра, което доведе до сериозна промяна в поведението на „червените“. Гостите стигнаха до изравняване също след статично положение. След центриране от ъглов удар, Джейми Карагър отклони с глава топката към далечната греда, където Суарес я довкара във вратата на Петър Чех. С основна вина за попадението бе Рамирес, който покри засадата и не успя да се справи със Суарес.

В заключителните минути на мача, Ливърпул бе по-креативният и опасен състав на терена. Луис Суарес и Хосе Енрике имаха стопроцентови възможности, но и при двата случая Петър Чех се оказа непреодолим.


szólj hozzá: Chelsea vs Liverpool - 1-1 (All Goals)

В друг мач от днес, Уест Хем се наложи с 1:0 като гост на Нюкасъл. Голът за „чуковете“ отбеляза Кевин Нолан през първата част.