Ливърпул победи с 1:0 Анжи Махачкала в мача от Група А на Лига Европа. Така, „червените“ изместиха руснаците от първото място във временното класиране.

Брендън Роджърс направи три смени в сравнение със състава, който победи Рединг през миналия уикенд, и като цяло пусна много силен състав срещу руснаците. Сред титулярите бяха Стивън Джерард и Луис Суарес. Пепе Рейна продължава да се възстановява от контузия, а на неговото място отново игра Брад Джоунс. Рахийм Стърлинг, Сусо и Джо Алън пък отстъпиха местата си на Усама Асаиди, Стюарт Даунинг и Джонджо Шелви.

За гостите пък се отличаваха имената на Самуел Ето'о, Юри Жирков, и бившият футболист на ЦСКА София Жоао Карлос.

Двата отбора не направиха много зрелищен мач през първото полувреме. След почивката обаче нещата се промениха. Една смяна направи и Роджърс – Глен Джонсън излезе, а на негово място в игра се появи Рахийм Стърлинг.

Ливърпул откри резултата в 53-та минута, след страхотен гол на Стюърт Даунинг, който с мощен шут от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

След гола „червените“ като цяло контролираха случващото се на терена. В игра за Анжи се появи гиганта Ласина Траоре, който обаче не успя да помогне много на гостите.

В другия мач от групата, Йънг Бойс удари Удинезе с 3:1. И трите попадения за домакините от Швейцария вкара Раул Бобадила. Аржентинецът бе точен съответно в 4-та, 71-та и 81-та минута, последното попадение бе от дузпа. За италианците почетното попадение бе дело на капитана Андреа Кода.

Временното класиране:

1 Ливърпул 3 мача, 6 точки

2 Анжи 3,4

3 Удинезе 3,4

4 Йънг Бойс 3,3


szólj hozzá: Liverpool vs Anzhi 1:0 Downing
szólj hozzá: Young Boys vs Udinese 3:1 GOALS HIGHLIGHTS