Манчестър Юнайтед започна отлично новия сезон в Премиършип. „Червените дяволи“ разбиха с 4:1 като гост Суонси Сити и оглавиха класирането още след първия кръг и преди изиграването на останалите двубои.

Уейн Рууни бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра в 61-та минута, когато влезе на мястото на Райън Гигс.

Мачът започна двуостро, като в 7-та минута домакините можеха да се възползват от грешка на Джоунс, но Мичу закъсня с намесата си и не успя да отправи удар по посока на вратата на Де Хеа.

Минута по-късно Джоунс стреля опасно, но Мишел Ворм показа добър рефлекс и успя да избие. Райън Гигс стреля отдалеч в 18-та минута, но изпрати топката в страни от вратата на Суонси.

В 23-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, Мичу стреля с глава, но над напречната греда.

Манчестър Юнайтед откри резултата в 23-та минута, когато Робин ван Перси се възползва от грешка на Ранхел и прати топката във вратата на Ворм.

Манчестър Юнайтед удвои своята преднина в 36-та минута, когато Валенсия подаде към Уелбек, който отблизо на празна врата не пропусна да се разпише.

Робин ван Перси направи добър пробив в 72-та минута, след което стреля от границата на наказателното поле на Суонси и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Ворм за 3:0.

Суонси отбеляза почетен гол в срещата в 82-та минута, който бе дело на новото попълнение на уелския отбор Вилфрид Бони.

Крайният резултат в срещата бе оформен във втората минута на добавеното време на срещата, когато Уейн Рууни пусна перфектен извеждащ пас към Дани Уелбек, който излезе сам срещу Ворм и технично го прехвърли, пращайки топката във вратата на Суонси.

Така Манчестър Юнайтед стартира с убедителна победа новия сезон в Премиършип.