Лацио разгроми с 4:1 като гост Марибор и спечели първото място в Група J на Лига Европа с актив от 12 точки, докато Тотнъм се пребори за второто място след домашен успех с 3:1 срещу третия Панатинайкос.

Орлите, които в Словения бяха без головата си машина Мирослав Клозе, започнаха ударно и още до почивката водеха с убедителното 3:0 с голове на Либор Козак, Стефан Раду и Серджо Флокари.

В 51-ата минута римляните направиха резултата още по-убедителен след ново попадение на Флокари за 4:0 след отличен самостоятелен пробив, докато Маркос Таварес направи загубата на Марибор с една идея по-почетна с точен удар в 85-ата.

 

Битката за второто място бе в Лондон, където Тотнъм доста се поизмъчи, но в края успя да бие с 3:1 Панатинайкос и да се класира напред, след като 20-ина минути преди края атиняните изпуснаха добри положения за гол при резултат 1:1.

Шпорите поведоха в 29-ата с попадение на Емануел Адебайор, който вкара от десетина метра след асистенция на Клинтън Демпси.

В 54-ата минута Николаос Спиропулос отляво центрира отлично към Зека в наказателното поле и португалецът бе точен с глава за 1:1.

Испанецът Точе изпусна отличен шанс да класира ПАО напред в 72-ата , след като от няколко метра спокойно можеше да вкара за гостите, но от чиста позиция би в аут.

В 76-ата минута след центриране от фаул на Кайл Уокър отдясно защитата на детелините остави абсолютно непокрит Клинт Демпси на границата на малкия пеналт и той необезпокояван стреля с глава, вратарят Орестис Карнезис успя да спаси изстрела, но топката се удари в гредата и след това в него, за да се получи неприятен за стража автогол.

В 83-ата падна и трети гол за Тотнъм, след като Аарън Ленън изведе отлично Джърмейн Дефоу и английският национал технично прехвърли Карнезис за крайното 3:1.

Крайно класиране в Група J на Лига Европа:

1. Лацио - 12 точки

2. Тотнъм - 10

3. Панатинайкос -5

4. Марибор - 4