Манчестър Юнайтед не срещна никакви проблеми срещу Тотнъм, като се наложи с 3:0 в домакинството си от 28-я кръг на Висшата лига. Точни за успеха на тима от Театъра на мечтите бяха Маруан Фелайни, Майкъл Карик и Уейн Рууни.

Тимът на Луис ван Гаал бе чувствително по-добрият състав на терена през целия двубой, докато Тотнъм трудно създаваше положения и така не успя да стигне до почетно попадение. Хари Кейн бе сред активните в редиците на „шпорите“, но и неговите опити не бяха доведени до успешен край.

Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата в 9-ата минута, когато Майкъл Карик комбинира добре с Маруан Фелайни, който с мощен удар се разписа от границата на наказателното поле за 1:0.

Само 10 минути бяха нужни на „дяволите“, за да удвоят аванса си. След центриране от корнер от дясно на вратата на Тотнъм, последва разиграване в наказателното поле на „шпорите“, топката стигна до Карик, който с глава я насочи в мрежата на гостите за втори път – 2:0. Така асистентът за първия гол увенча старателното си представяне и с попадение.

Доминацията на Юнайтед продължи, а до края на първата част зрителите на „Олд Трафорд“ бяха зарадвани и от трети гол. Уейн Рууни открадна топката, стреля извън наказателното поле, като насочи топката неспасяемо в мрежата за 3:0. След това нападателят отпразнува особено атрактивно попадението си, визирайки публикациите в английската преса, че се боксирал на Фил Бардсли. Той направи жест на боксьор, а след това падна на терена, като нокаутиран.

След почивката темпото на мача спадна, а Юнайте вещо дирижираше събитията на терена. Липсваха много интересни събития, като в 65-ата минута Андер Ерера имаше добра възможност, но ударът му мина в страни.

Малко преди края на редовното време Хари Кейн стреля, но ударът му бе спасен от Давид де Хеа.

В класирането Юнайтед е на 4-о място с 53 точки, а Тотнъм е 7-и с 50.