Манчестър Сити победи без особени трудности гостуващия Болтън с 2:0 и временно увеличи преднината си пред Манчестър Юнайтед на 5 точки. „Червените дяволи“ утре ще пътуват за Лондон, където им предстои гостуване на 3-ия във временното класиране Тотнъм.

Тимът на Роберто Манчини записа 19-и пореден успех като домакин и по този начин изравни рекорда на Юнайтед, който бе поставен от октомври 2010 до октомври 2011 г. С победата си „гражданите“ събраха актив от 66 точки 11 кръга преди края на шампионата.

За Болтън пък Мартин Петров започна срещата на резервната скамейка и въпреки че, мениджърът на Уондърърс Оуен Койл използва и трите си смени, българинът не се появи в игра.

Марио Балотели за първи път от доста време започна като титуляр за „небесно сините“, докато голмайсторът на отбора Серхио Агуеро остана резерва. За гостуващия тим Гретар Стейнсон и Марк Дейвис се завърнаха след контузии, а като титуляр започна преотстъпения от Арсенал Рио Мияичи.

ВИДЕО и СНИМКИ: Сити би Болтън, Мартин гледа от пейката

източник: Снимки: Reuters

Сити стартираха устремно срещата и само след 2 минути Балотели разтресе страничната греда след отлично извеждащо подаване на Яя Туре. Последваха нови два пропуска на италианския нападател преди „гражданите да открият“ резултата в 23-ата минута. Тогава Гаел Клиши стреля отдалеч, топката се отклони от главата на Гретар Стейнсон и заблуди вратаря Адам Богдан.

ВИДЕО и СНИМКИ: Сити би Болтън, Мартин гледа от пейката

източник: Снимки: Reuters

След попадението Адам Джонсън и отново Балотели се озоваха на добри позиции, но не успяха да поразят целта. Не след дълго и Болтън отговори, когато хубав шут на Мияичи разтегна максимално Джо Харт, но английският национал спаси. В края на полувремето Богдан със страхотна намеса след поредния удар на Балотели запази резултата 1:0.

През втората част Сити продължиха да диктуват темпото на играта и в 70-ата минута усилията им се увенчаха с втори гол. Страхотен пробив на Адам Джонсън, който премина през няколко противникови футболисти, завърши с добро подаване към Балотели и италианецът покачи на 2:0.

ВИДЕО и СНИМКИ: Сити би Болтън, Мартин гледа от пейката

източник: Снимки: Reuters

До края на мача домакините видимо намалиха темпото с оглед предстоящото гостуване на Спортинг Лисабон в четвъртък. Срещата е първа от 1/8-финала между двата тима в Лига Европа.