Ливърпул се прости с мечтите си за място сред първите четири тима във Висшата лига, след като падна с 0:2 при гостуването си на Нюкасъл в среща от 31-ия кръг на английския шампионат. И двете попадения бяха дело на зимното попълнение в състава на „свраките“ Папис Демба Сисе, докато гостите ще бъдат запомнени единствено с глупавия червен картон на вратаря Хосе Рейна в края на двубоя.

През цялата среща футболистите на Алън Пардю бяха отборът с повече идеи на терена. Това стана видно още в 10-ата минута, когато Андрю Керъл се опита да спечели дузпа за гостите от Ливърпул, но получи само жълт картон за откровената си симулация.

В 19-ата минута падна първото попадение на Сисе. Намиращият се в чудесна форма Хатем Бен Арфа получи топката отдясно, напредна към наказателното поле и центрира към далечната греда, където Мартин Шкъртел изпусна сенегалският нападател зад гърба си и от 5-6 метра с глава той прати топката в левия ъгъл на Рейна, който се придвижваше в другата посока.

Ливърпул отговори на попадението с добра атака по дясното крило, като Крейг Белами получи хубав пас от Луис Суарес и центрира. Кълбото се отклони от крак на бранител в бяло и черно, излъга стражът Тим Крул, но кацна върху напречната греда.

По-малко от 15 минути след началото на втората част Сисе вкара втори гол за домакините от явна засада, но съдиите се заблудиха и го признаха. Демба Ба получи топката отдясно и на границата на наказателното поле, пусна към нахлуващия през центъра Бен Арфа, като в същия момент неговият партньор в атаката бе поне 2 метра зад последния бранител на „червените“. Бен Арфа се размина с топката, същото стори и Шкъртел, тя стигна до Сисе, който с лекота финтира Рейна и от 3 метра покачи на 2:0.

ВИДЕО и СНИМКИ: Нюкасъл окончателно отказа Ливърпул от ШЛ

източник: Снимки: Reuters

Минута по-късно дойде и най-чистото положение за играчите на Кени Далглиш. Белами центрира отляво около точката за изпълнение на дузпи, Крул не се разбра с централните бранители пред себе си и я изби право върху крака на Суарес. Уругваецът подмина вратаря и остана срещу двама играчи на Нюкасъл пред себе си. „Седмицата“ на гостите стреля, но Джеймс Пърч изби в корнер със самопожертвувателен шпагат.

Пърч бе главното действащо лице и при червения картон на Хосе Рейна. В 80-ата минута включилият се в атака централен бранител Майк Уилямсън стреля с глава, испанецът улови и се опита бързо да изнесе топка напред. Тогава Пърч, който също бе в наказателното поле на гостите, го спъна и изнервеният вратар на Ливърпул се втурна да се разправя с него. При размяната на реплики Рейна посегна с глава към Пърч, който бързо се свлече на земята, а главният рефер посочи на стража пътя към съблекалните.

ВИДЕО и СНИМКИ: Нюкасъл окончателно отказа Ливърпул от ШЛ

източник: Снимки: Reuters

Тъй като Далглиш бе използвал и трите си смени до края на срещата в рамката на вратата застана левият защитник Хосе Енрике.

Пърч пък се размина единсвено с жълт картон.

ВИДЕО и СНИМКИ: Нюкасъл окончателно отказа Ливърпул от ШЛ

източник: Снимки: Reuters

Загубата смъкна Ливърпул до 8-ото място с 42 точки, като до края на деня мърсисайдци могат да станат дори 9-и, ако Суонси победи в гостуването си на Тотнъм.

Нюкасъл пък запази 6-ата си позиция с 53 точки, колкото има и 5-ия Челси. На 2 точки пред „свраките“ се намира 4-ия Тотнъм.

 


szólj hozzá: Newcastle Liverpool 2:0 GOALS