Устремилият се към титлата в Англия тим на Арсенал записа пореден успех във Висшата лига. Възпитаниците на Арсен Венгер не срещнаха проблеми срещу Димитър Бербатов и неговият Фулъм в лондонското дерби от 22-ия кръг на шампионата. Въпреки че не показаха най-доброто от себе си, домакините от Арсенал взеха трите точки след 2:0 на „Емиратс“. И двата гола в мача паднаха през второто полувреме и бяха дело на испанския национал Санти Касорла. Димитър Бербатов остана на терена през всичките 90 минути, но почти не успя да застраши вратата на Войчех Шчесни.

Мачът започна много добре за „артилеристите“, които сериозно затрудняваха отбраната на гостите с бързи атаки и прострелни центрирания. Постепенно „котиджърс“ изравниха играта, но на свой ред не успяха да затруднят вратата на домакините. В крайна сметка въпреки по-добрите шансове за Арсенал през първата част, резултатът се запази непроменен до почивката.

През втората част „артилеристите“ успяха да вземат своето и да продължат победния си ход в първенството. Резултатът бе открит в 57-ата минута, когато след добро разиграване между Уилшър и Жиру, топката бе подадена към Касорла, който с премерен удар не остави шанс на Маартен Стекеленбург.

След гола Арсенал продължи да натиска своя противник и само пет минути по-късно, отново Касорла бе точен. Испанецът се възползва от грешка на Монтреал, който не успя да изчисти добре топката, и направи 2:0. Това се оказа и крайния резултат в мача, въпреки че домакините пропуснаха още няколко прекрасни ситуации за гол.

Така Арсенал остава на върха във временното класиране с актив от 51 точки. Фулъм е 17-ти, само на точка от зоната на изпадащите.