Всички неизвестни в група Е на Шампионската лига ще трябва да се решат в последните мачове. Това стана ясно, след като Байер Леверкузен победи Челси с 2:1 в Германия, а в същото време Валенсия разгроми Генк със 7:0.

Тези резултати съвсем заплетоха възела като събраха трите отбора в рамките на само една точка разлика. Леверкузен е лидер с 9 точки и предвид факта, че гостува на твърдо последния Генк, почти сигурно ще продължи напред. Челси пък ще приеме Валенсия на „Стамфорд Бридж“ в директен сблъсък за класиране в елиминациите на Шампионската лига.

В Леверкузен домакините стигнаха до скъпоценните три точки доста трудно като победният гол падна в добавеното време на мача.

В началото на двубоя Челси бе по-добрият отбор на терена и на няколко пъти стигна до опасности пред вратата на Бернт Лено чрез Дрогба. Първата възможност за „аспирините“ пък дойде чак в 33-а минута, когато бившият играч на „сините“ Михаел Балак удари греда.

Последните минути на първата част принадлежаха на англичаните, които обаче отново пропуснаха чрез Мата и Стъридж, чиито удари бяха спасени от Лено.

Веднага след подновяването на играта Челси поведе. Дрогба получи топката на границата на наказателното поле, справи се с Фридрих и Топрак и с перфектен удар в ъгъла не остави шансове на Лено.

След попадението, добри шансове имаше и през Лампард и Иванович. Постепенно обаче Байер си върна преимуществото на терена и показа, че ще продължи да гони позитивен резултат.

Петър Чех спаси два удара на Балак преди в 73-а минута да се окаже безпомощен пред резервата Ерен Дердийок. Той се възползва от перфектна асистенция на Сидни Сам и с първото си докосване в мача с глава вкара топката за 1:1.

До края на мача „аспирините“ продължиха да гонят победата, която дойде в първата минута от даденото от съдията Касай продължение. Гонзало Кастро центрира от корнер и намери Мануел Фридрих, който с глава донесе победата за своя отбор.

В другия двубой в групата на терена на „Местая“ имаше само един отбор – този на Валенсия, който унижи своя съперник от Генк като го победи със 7:0.

Резултатът бе открит в 10-а минута от Жонас, който бе точен с глава. След това последва шоуто на Роберто Солдаро. В рамките на 26 минути – между 13-а и 39-а нападателят оформи хеттрик и реши всичко в двубоя.

През второто полувреме кошмарът за Генк продължи с голове на Пабло Ернандес, Адурис и Тино Коста, които оформиха крайното 7:0.

ВИДЕО: Група Е съвсем се заплете - Байер обърна Челси, Валенсия се изгаври с Генк

източник: Reuters

Класиране:

1. Байер Леверкузен 9

2. Челси 8

3. Валенсия 8

4. Генк 2