Предсезонната контрола между Ливърпул и Тотнъм е на път да се окаже далеч от определението „приятелска среща“, след като Гарет Бейл отвърна с думи на грубото нарушение, което Чарли Адам извърши срещу него малко след началото на мача. Звездата на „шпорите“ нарече полузащитника „страхливец“, а агентът на Адам пък заклейми постъпката на Бейл като „ученическа“.

Закъснелият шпагат на шотландския халф на „червените“ в 17-ата минута на двубоя, който приключи при нулево равенство, напомни за неговото остро влизане в краката на уелсеца през 2011 година. То извади Бейл за три месеца извън игра поради скъсани връзки. Сега бързоногото крило ще премине медицински прегледи, които да установят колко е сериозно нараняването му.

„Бях изненадан от такова единоборство в приятелски мач“, каза Бейл. „Ние сме тук, за да се подготвим физически, а това премина границата. Някои хора просто обичат да играят така, но това е грешно.“

„В интернет има снимки на предишното му влизане срещу мен, когато скъса всичките връзки в глезена ми. Отсъствах три месеца, а един играч ми сподели, че той е излязъл в този мач, за да ми причини същото. От това, което видях на терена, мисля, че той си пада малко страхливец“, заяви уелският национал, който напусна олимпийският футболен тим на Великобритания под предлог, че е контузен.

„Подобни приказки дори не заслужават отговор, защото всички знаят, че Чарли не е такъв играч. Всеки, който се занимава с футбол, разбира, че той не е имал лоши намерения“, отговори агентът на Адам Кени Мойс. „Направо е безобразно да се твърдят такива неща. Това бе ученическа постъпка от тяхна страна.“