Отборът на Кардиф победи Фулъм с 3:1 в дербито на дъното от 29-я кръг на Премиърлийг. „Котиджърс“ записаха 20-а загуба от началото на сезона във Висшата лига, с което усложниха изключително много своята ситуация. Тимът се намира на последно място във временното подреждане с 21 точки. За сметка на това Кардиф е на 18-а позиция с 25 пункта.

Първото попадение в мача падна едва в продължението на първото полувреме след попадение на Стивън Колкър, който засече топката на метър от голлинията.

В 59-та минута Фулъм върна попадението, а с това и шансовете си да вземе нещо от своя съперник. След центриране от корнер, Хейтинга отби, а Люис Холтби довърши ситуацията, като вкара топката в мрежата за 1:1.

В 67-та минута обаче отново Стивън Колкър изведе домакините напред. Футболистът засече топката след центриране от ъглов удар за 2:1.

В 71-та минута падна и последното попадение. След удар към вратата на Фулъм, Мартен Стекеленбург отби, но топката рикошира в защитника Саша Ритер, който падайки на земята, си отбеляза автогол.

По-късно:

Челси – Тотнъм