Обвиняват Паоло ди Канио в какви ли не грехове, но едно е сигурно, това е един изключително емоционален човек. Доказа го по време на победата на Съндърланд с 3:0 над Нюкасъл.

Дали е фашист, или не. Феновете на „черните котки“ вече не се вълнуват от този въпрос. Напротив, започнаха да пеят песни в чест на своя любим мениджър. След успеха като гост на Сейнт Джеймс Парк, Ди Канио вече е легенда за привържениците.

Най-емблематичният момент от мача – радостта на треньора, хвърляйки се на колене на терена, вече бе възпята от феновете. Този образ роди любопитна песен, която в превод гласи:

„Паоло ди Канио, ти си любовта на моя живот. Паоло ди Канио, ще ти позволя да спиш с жена ми. Паоло ди Канио, аз също искам мръсни колене.“

Любопитното е, че футболистът на Съндърланд Крейг Гарднър също започна да пее песни за своя мениджър. Впечатлен от фенските емоции, играчът също се включи в скандиранията за Паоло ди Канио. Гарднър пропусна мача с Нюкасъл, но пътувайки за началото за двубоя с влака, нямаше как да не се слее с привържениците.