Левият бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра заяви, че нападателят на Ливърпул Луис Суарес го е обиждал на расистка основа. И то многократно по време на дербито на Висшата лига вчера.

Евра обвини играча на „червените” и разкри, че Суарес „над 10 пъти” го е наричал „негър”. Макар че самият защитник не пожела да разкрие как точно е бил наричан от Суарес, според френските медии именно с тази дума нападателят е дразнел своя противник.

Сега Футболната Асоциация на Острова ще проведе разследване по случая, тъй като главният рефер на двубоя Аднре Маринар е включил твърденията на Евра в своя доклад за срещата.

„Не искам да повторя това, което каза той, но беше расистка дума. И я каза повече от 10 пъти. Той се опита да ме изкара от нерви. Не мисля, че трябва да се прави кой знае колко голям въпрос от това, но беше доста неприятно и разочароващо”, заяви Евра.

„Бях доста разстроен, защото е 2011 година, не може да се говорят такива неща. Той знае какво ми каза, реферът също знае. Ще излезе наяве”, добави звездата на Манчестър Юнайтед.

От своя страна, Суарес категорично отрече обвиненията.