Евертън победи с 3:0 като гост тима на Суонси в първия мач от петия кръг на Висшата лига. "Карамелите" решиха крайния победител в двубоя още преди почивката, отбелязвайки две попадения.

В 21-ата минута Виктор Аничебе се разписа с удар отблизо, след центриране на Лейтън Бейнс и асистенция на Маруан Фелаини. Две минути преди почивката Кевин Миралас направи резултата 2:0 в полза на Евертън, реализирайки първия си гол в английско футбол.

В 58-ата минута Нейтън Дайър от Соунси получи втори жълт картон за симулация и остави домакините с десет души на терена.

Осем минути преди края на редовното време Маруан Фелаини с глава се разписа от близка дистанция, оформяйки класическата победа в полза на Евертън.

Във втората минута на добавеното време Йонатан де Гузман стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда на вратата на гостите.

След тази победа отборът от Ливърпул се намира на второ място в класирането с актив от 10 точки. Суонси има седем точки на шесто място. Дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед е в неделя. Също утре е и двубоят на шампиона Манчестър Сити с Арсенал.