Отборът на Евертън стигна до инфарктна победа в края на мача с 1:0 при гостуването си на Манчестър Юнайтед  в двубой от 14-я кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Роберто Мартинес напълно заслужено спечелиха трите точки, а в автор на единственото попадение на „Олд Трафорд“ се превърна Брайън Овиедо.

Срещата, макар и само с един гол, бе зрелищна, тъй като двата състава предложиха динамичен и открит футбол, изпълнен с многобройни атаки и към двете врати. Същевременно двубоят бе натоварен с особена сантиментална стойност за мениджъра на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс, който се изправи за първи път  срещу бившия си тим.

Евертън започна срещата добре. „Карамелите“ бяха по-настоятелният отбор в началните минути на мача, като стигнаха и до няколко доста добри ситуации, някои от които бяха статични. Постепенно обаче възпитаниците на Дейвид Мойс взеха инициативата в свои ръце и започнаха да диктуват събитията по терена.

Отлични изяви през тези първи 45 минути записаха Ромелу Лукаку, както и Гарет Бари, които редовно тормозеха отбраната на „червените дяволи“, а няколко пъти само добрите намеси на Давид де Хеа опазиха вратата на Юнайтед „суха“. Същевременно, за тима от „Театъра на мечтите“, логично Уейн Рууни бе в основата на създадените опасности, които обаче бяха авторитетно неутрализирани. Удар на нападателя дори нацели левия страничен стълб на вратата на гостите в 29-ата минута.

С подновяването на играта през вторите 45 минути, духът на срещата се запази същият. Положенията се редяха едно след друго, като манчестърци удариха греда в 71-ата минута. Тогава Патрис Евра бе изпуснат при центриране от корнер и стреля точно с глава, но Тим Хауърд спаси. Дани Уелбек стигна първи до топката, ала изстрелът му с глава към празната врата срещна напречната греда. В 85-ата  късметът покри Манчестър Юнайтед, след като Кевин Миралас също нацели рамката на вратата.

В 86-ата минута обаче играчите на гостите стигнаха до бленуваното попадение. Брайън Овиедо бе оставен непокрит и се разписа за инфарктната победа на „карамелите“. Първо Лукаку опита да отправи удар, който обаче не бе точен, топката стигна до Овиедо, който порази вратата на „червените дяволи“ за 0:1.

С успеха Евертън е 5-и с 27 пункта, а Манчестър Юнайтед е 9-и с 22 точки.